ERUDIO Blog

ERUDIO izobraževalni center

Oznaka

učenje

Poznate prednosti online učenja jezikov?

Mnogi, ki se odločajo za učenje jezikov, so še vedno prepričani, da so klasični tečaji v primerjavi s tečaji na daljavo bolj zanesljiva naložba za doseganje željenega jezikovnega napredka. Medtem ko ima lahko osebni stik pri učenju svojevrsten čar,  pa… Nadaljuj z branjem →

ROJSTNI DAN MALO DRUGAČE

Rojstni dan je osebni praznik. Dan, ki je samo naš. Praznovanje rojstnega dne pogosto povezujemo s pogostitvijo, s praznično hrano in torto. Praznovanje rojstnega dne je za otroka doživetje Seveda je torta s svečkami izredno pomemben del praznovanja, vendar vsak rojstni… Nadaljuj z branjem →

Motnja pozornosti – ali obstaja?

Z motnjo pozornosti je povezanih veliko zmotnih prepričanj. Tudi med pedagogi in zdravstvenimi delavci se pogosto srečamo s takšnimi, ki trdijo, da motnja pozornosti ne obstaja, če pa že, jo imajo tudi sami, saj se pogosto česa ne morejo spomniti,… Nadaljuj z branjem →

SREDNJA ŠOLA + TRENINGI = MISIJA NEMOGOČE?

Srednja šola – pouk na daljavo? Ime mi je Tara Todič Curk in sem dijakinja 4. a letnika ERUDIO zasebne gimnazije. V tretjem letniku sem šest mesecev živela v New Yorku, od septembra 2016 pa živim v Beogradu, ker sem… Nadaljuj z branjem →

OTROCI IN ŽIVALI – SKRB ZA PTICE

OTROCI IN ŽIVALI Skrb za živali otroku privzgojimo tudi tako, da skupaj skrbimo za ptice v zimskem času. To zimsko nalogo si lahko zada celotna družina. Najprej skupaj narišite načrt ptičje hišice, ki jo boste izdelali. Možnosti izdelave ptičje hišice… Nadaljuj z branjem →

RIBJI FILE S KROMPIRJEVO SKORJO NA KOLERABI

Sestavine: Za 2 osebi potrebujemo: 2 mali kolerabi (300 g) – lahko nadzemna ali podzemna, 250 g moknatega krompirja, sol, poper, 2 ribja fileja (vsak po 150 g) – raje riba nevtralnega okusa – npr. skuša, tudi oslič (kar dobite… Nadaljuj z branjem →

OGLED MUZEJA ILUZIJ

Z dijaki 1. letnika smo si 20. 12. 2016 v okviru pouka likovne umetnosti ogledali  čudežni svet iluzij, ki ga ponuja Muzej iluzij v središču Ljubljane. To je edinstvena izkušnja za vse generacije, saj kot pribito drži slogan, ki ga… Nadaljuj z branjem →

VAS JE STRAH (SPRE)GOVORITI V TUJEM JEZIKU?

Strah pred govorjenjem v tujem jeziku je ena izmed najpogostejših težav, s katerimi se srečujemo pri poučevanju jezikov. Tudi številni posamezniki, ki dobro razumejo tuji jezik, se soočajo s pretiranim pomanjkanjem samozavesti ali celo z odporom do komunikacije v ciljnem… Nadaljuj z branjem →

OSTANIMO AKTIVNI – POSKRBIMO ZASE TUDI V 2017

Praznični dnevi nam poleg počitka, uživanja v dobri družbi in odlični hrani prinesejo tudi kakšen dodaten kilogram, ki ga želimo kar najhitreje izgubiti. Poleg krepitve mišic moramo poskrbeti tudi za primerno gibljivost. To lahko dosežemo z rednim izvajanjem razteznih vaj. Tokrat… Nadaljuj z branjem →

JEZIKOVNE NAVADE – NOVOLETNA ZAOBLJUBA

3 JEZIKOVNE NAVADE, KI VAM VZAMEJO MANJ ČASA KOT BRSKANJE PO FACEBOOKU Se sprašujete kako lahko jezikovne navade spadajo v kategorijo novoletnih zaobljub? Približuje se konec leta – čas, ko si naprtimo cel kup odločitev, kako bomo stvari v prihodnjem… Nadaljuj z branjem →

CELULIT? NE, HVALA. (Kozmetika iz domače kuhinje)

Nobena ženska ni zadovoljna s celulitom na stegnih in/ali zadnjici. Videz pomarančne kože nam nemalokrat pokvari marsikateri dan. V hladnih mesecih ponavadi na “kritične” predele našega telesa pozabimo, skrijemo se pod topla oblačila, kjer se jih ne vidi in pozabimo… Nadaljuj z branjem →

ČAROBNA BOŽIČNO-NOVOLETNA SLADICA

SLADICA, ki vas ne bo pustila ravnodušnih. Pomarančna krema z jogurtom Za dve osebi potrebujemo: 1 neškropljeno pomarančo; 3 velike sočne pomaranče; 1 rumenjak; 20 g jedilnega škroba; 70 g sladkorja; 150 g sojinega jogurta ali jogurta z malo maščobe;… Nadaljuj z branjem →

O povezovanju: KAJ JE BLIŽJE, SIBIRIJA ALI VESOLJE?

Izobraževalni sejem v Moskvi ERUDIOvci smo bili novembra veliko na poti, dobesedno in z mislimi. Mesec sta popestrili dve enkratni doživetji. S popotnico, da je mednarodno sodelovanje ključnega pomena za razgledanost študentov in predavateljev, saj širi obzorja, bogati duha in… Nadaljuj z branjem →

205. JAVNI RAZPIS ŠTIPENDIJ

Na Javnem razpisu štipendij za študijske obiske v tujini lahko sredstva pridobijo dijaki ali študentje, ki odhajajo na študijski obisk v tujino. Sredstva je možno uveljavljati za študijske obiske, ki se morajo pričeti najkasneje 31. 3. 2017. Polni naziv razpisa: Javni razpis štipendij… Nadaljuj z branjem →

GEOLOŠKI SPREHOD PO LJUBLJANI

12. 10. 2016, na sončno sredino jutro, smo se z dijaki, ki so si kot izbirni predmet izbrali naravoslovje, odpravili na geološki sprehod po Ljubljani. Ogled smo organizirali pod okriljem Mestne občine, saj je Ljubljana letos Zelena prestolnica Evrope. Najprej smo si ogledali Mestno… Nadaljuj z branjem →

ODPRTE TERENSKE VAJE VITT ERUDIO: MED PODEŽELJEM IN VESOLJEM

Vitanje, kraj nedaleč stran, krasi nekaj cerkva in Kulturno središče evropskih vesoljskih tehnologij, KSEVT. Umetniško-znanstveni hub, ki je v preteklih štirih letih v Slovenijo prvič pripeljal original Sputnika, izpeljal niz unikatnih razstav in dogodkov ter prispeval k prepoznavnosti umetnosti, Slovenije… Nadaljuj z branjem →

ERUDIO – V DRUŽBI NAJBOLJŠIH

…  TOKRAT O UMETNOSTI IN VESOLJU Z DRAGANOM ŽIVADINOVOM. Z veseljem napovedujemo najnovejši dogodek v ERUDIO sklopu V DRUŽBI NAJBOLJŠIH, v okviru katerega smo v preteklosti spoznali že veliko inspirativnih, iskrivih in izvirnih uspešnih posameznikov. 23. novembra se nam bo ob… Nadaljuj z branjem →

OGLED PIVOVARNE UNION

  V sredo, 5. 10. 2016, smo se pri izbirnem predmetu naravoslovje odpravili na ogled pivovarne Union. Ob prihodu so nas sprejeli v veliki, prenovljeni pivnici, ki je namenjena druženju ob dobri hrani in pijači. Vodička nas je najprej odpeljala… Nadaljuj z branjem →

OTROCI IN ŽIVALI

Otroka naučiti, da skrbi za domačo žival in da pridobi občutek za druga živa bitja, je zelo lepa popotnica za njegovo nadaljnje življenje. Za živali v vašem domu se odločite skupaj z otrokom, s tem bo dobil občutek, da mu… Nadaljuj z branjem →

E-VARNOST IN ZASEBNOST

Se vas loteva “E in e” sindrom? Se ne počutite varne? Menite, da ste ogroženi? Prestrašeni? Ste trmasti? Nevedni? Nespametni? Osamljeni? Glede malih e-jev se posvetujte z IT-strokovnjakom in pred obiskom obvezno preberite hitri vodnik po e-jih! Leta 2015 je bil ogrožen… Nadaljuj z branjem →

KOZMETIKA IZ DOMAČE KUHINJE

NEGA KOŽE V ZIMSKIH MESECIH V zimskem času moramo še posebej poskrbeti za nego predela okoli oči, saj je koža na omenjenem področju do sedemkrat tanjša in zato še toliko bolj občutljiva. Olja, ki jih uporabimo pri izdelavi naravne kreme… Nadaljuj z branjem →

MARTINOVO

Imenujemo ga tudi jesenski pust, saj zaključuje jesensko delo na polju. V ta čas segajo zahvalne nedelje, katerih namen je zahvala za vse, kar je človek pridelal med letom. Na Slovenskem je priljubljen praznik, ker je povezan z vinom, Slovenci… Nadaljuj z branjem →

PODELITEV SPRIČEVAL POKLICNE MATURE

V jesenskem izpitnem obdobju je z uspešno opravljeno poklicno maturo zaključila srednješolsko izobraževanje še ena generacija srečnih Erudiovcev. Želimo vam ustvarjalno poklicno pot. Iskrene čestitke! Katarina Trkov: “Za izobraževanje na ERUDIO izobraževalnem centru sem se odločila zaradi možnosti študija na… Nadaljuj z branjem →

DEŽEVNI DNEVI

Poletje se počasi zaključuje in pred nami so deževni dnevi, za katere pogosto ne vemo, kako bi jih izkoristili. Za preživljanje časa na prostem je potrebne več priprave, saj potrebujemo primerna oblačila, obutev in pelerine, vendar bo doživetje, ki ga… Nadaljuj z branjem →

Brez muje se še čevelj ne obuje

Starši se zagotovo sprašujete, kdaj napoči čas, ko naj bi začeli otroka učiti zavezovanja čevljev? Kdaj mu kupiti prve čevlje z vezalkami? Kdaj je otrok dovolj zrel za učenje? Učenje je mnogo lažje, če otrok že loči levo in desno… Nadaljuj z branjem →

© 2017 ERUDIO Blog — Blog poganja WordPress

Izgled po Anders NorenGor ↑

Spletno mesto uporablja piškotke, s pomočjo katerih spremlja statistiko obiska, omogoča uporabo vtičnikov družabnih medijev in izboljšuje vašo uporabniško izkušnjo.

Preberi več o uporabi piškotkov