ERASMUS+ SREČANJE V VALENCIJI: V 5 URAH IZ ZIME V POLETJE 

Iz zasnežene Slovenije smo se v nedeljo, 5. maja 2019, zgodaj zjutraj podali na pot v toplo in sončno Valencijo.

Prvi vtisi o mestu so v primerjavi z Neapljem popolnoma drugačni. Valencija je  zelo urejeno, zeleno, mirno mesto z veliko možnostmi za rekreacijo in zdrav način prehranjevanja. Vse našteto pa je povezano z našim projektom Being healthy makes you wealthy.

OGLED AKVARIJA IN PREDSTAVE Z DELFINI

Ogledali smo si največji akvarij v Evropi in občudovali morske pse, želve, tropske ribe in še posebej predstavo z delfini. Izvedeli smo, da si močno prizadevajo za čistejše Sredozemsko morje, od katerega so odvisni, skrbijo pa tudi za ogrožene živalske vrste.

UREJANJE KONČNIH IZDELKOV

Po ogledu šole, ki je v Paiporti, predmestju Valencije, smo pričeli z delom in urejanjem končnih izdelkov ter poročil v zvezi s projektom. Na posnetkih smo si ogledali praktični prikaz telesne vadbe posameznih šol, ki smo jih vse sodelujoče države pripravile in ki bodo v pomoč dijakom pri pripravi na posamezne športe.

S KOLESI PO VALENCIJI

Gostitelji zadnjega srečanja so organizirali kolesarski izlet, ki je v skladu z njihovo športno temo. Pot je potekala po zelo dobro urejenih kolesarskih poteh, deloma tudi po osušeni rečni strugi, ki so jo uredili za rekreativne namene.

Toplo in sončno vreme je bilo kot nalašč za športe na plaži, kar je tema bolgarskih partnerjev.

OGLED KULTURNO-ZGODOVINSKIH ZNAMENITOSTI

Vse pa le ni bilo športno obarvano, saj smo si ogledali tudi staro mestno jedro z mešano špansko-arabsko arhitekturo ter Mesto znanosti in umetnosti.

Mesto je na nas naredilo zelo dober vtis in sem se bomo gotovo še vrnili.

Pripravili profesorji ERUDIO zasebne gimnazije