RASTEM S KNJIGO – VZPODBUJANJE BRALNIH NAVAD GIMNAZIJCEV

Ker tudi na naši gimnaziji skrbimo za bralno kulturo in bralne navade naših dijakov, smo se letos ponovno priključili nacionalnemu projektu Rastem s knjigo, s katerim želimo naše srednješolce motivirati za branje mladinskega leposlovja slovenskih avtorjev ter jih spodbuditi k obiskovanju splošnih knjižnic.

OBISK KNJIŽNICE ŠIŠKA

Tako smo v oktobru z 2. letniki obiskali Knjižnico Šiška, kjer nas je sprejela gospa Maša Uran. Po prvih dvomljivih pogledih nas je popolnoma prevzela (priznam: razmišljali smo tudi, da nas je morda s kakšno čudežno paličico začarala). Zakaj in kako?

OSTALI S(M)O BREZ BESED …

Ob pripovedovanju zgodb in pregledovanju knjig, ki nam jih je predstavila s tako navdušenostjo, da smo pomislili, ali ni morda skočila iz katere izmed njih, so gospe Maši tako žarele oči, da so tudi najbolj klepetave “cvetke” sledile njeni razlagi.

KAJ, KOLIKO IN ALI SPLOH ŠE BEREMO?

Res je. Tudi naši dijaki zadnja leta raje berejo novice s spleta (še posebej tiste, ki jih nikakor ne smejo zamuditi – tiste z družabnih omrežij). Pa vendar. Prepričana sem, da bo katerega izmed njih – če ne danes pa jutri, “zamikalo” tudi besedilo, ki nam ga je tako doživeto predstavila in približala gospa Maša.

In če morda še niste vedeli: tudi na spletu najdete slovensko in tuje leposlovje. Če vam je torej lažje “listati” po telefonu, poglejte in preberite, kako na tem mediju “zvenijo” črke katerega od avtorjev, ki vam je še posebej pri srcu.

DARILO OB SLOVESU

In kaj je lahko še lepšega, kot ob koncu našega obiska prejeti v dar eno izmed predstavljenih besedil? Preden smo se razšli, je vsak izmed nas (da, tudi na nas, profesorje, niso pozabili) v dar prejel mladinski roman.

Vas zanima, do kakšnega zaključka smo prišli? KNJIŽNICE IN KNJIGE SO ZAKON 🙂

Nataša Muršec, profesorica slovenščine na ERUDIO Zasebni gimnaziji.