Nobena ženska ni zadovoljna s celulitom na stegnih in/ali zadnjici.

Videz pomarančne kože nam nemalokrat pokvari marsikateri dan. V hladnih mesecih ponavadi na “kritične” predele našega telesa pozabimo, skrijemo se pod topla oblačila, kjer se jih ne vidi in pozabimo na njih, celulit pa se kopiči.

Da bomo skozi vse leto učinkovite v boju proti tej nadlogi, priporočam po prhanju vsak večer (in zjutraj) masažo “kritičnih” predelov z anticelulitnim oljem, ki si ga pripravimo same.

Je popolnoma naravno, z izbranimi eteričnimi olji, ki spodbujajo mikrocirkulacijo in iz telesa odvajajo strupe in odvečne snovi. Vse to potuje po limfnem sistemu, ki pa ga moramo dodatno spodbuditi z masažo in s športno aktivnostjo. Učinek je še boljši, če se prhamo s pilingom, kajti tako že med prhanjem spodbudimo limfo ter odstranimo odmrle kožne celice za boljšo absorpcijo olja. Navodila za izdelavo  naravnega domačega anticelulitnega olja:

Potrebujemo:

  • 110 g hladno stiskanega jojobinega olja (vlaži in daje koži prožnost),
  • 5 kapljic eteričnega olja brina,
  • 10 kapljic eteričnega olja geranije,
  • 10 kapljic eteričnega olja grenivke,
  • 10 kapljic eteričnega olja ciprese.

POSTOPEK:

V stekleničko z jojobinim oljem nakapamo izbrana eterična olja, stekleničko zapremo in pretresemo. Tako pripravljeno olje shranjujemo v suhem, temnem prostoru.

Vir naslovne fotografije: http://womens-education.com/

Dominika Švajger, prof. kemije in biologije na ERUDIO zasebni gimnaziji.