ERUDIO RAZISKOVALKA PREDAVALA NA KONGRESU V CHICAGU
Raziskovalka VPŠ in VITT ERUDIO dr. Natalija Majsova se je novembra udeležila letnega kongresa Združenja za slovanske, vzhodnoevropske in evrazijske študije (ASEEES) v Chicagu. Na tej, največji področni konferenci, je sodelovala s prispevkom na temo razvoja sovjetske znanstvenofantastične kinematografije v obdobju perestrojke (1985-1990). Analizirala je, na kakšne načine razvoj žanra odraža razvoj medija, kulturne posebnosti in, nenazadnje, posebnosti določenega zgodovinskega obdobja.
OBOŽUJETE FILME?  OGLEJTE SI CELOVEČEREC KIN-DZA-DZA!
Predstavila je tri filme, ki jih priporoča tudi za ogled doma. Vas zanima, kako so Sovjeti na prihodnost gledali leta 1986, le nekaj let pred razpadom Sovjetske zveze? O tem in o umazanih vesoljcih iz zarjavele galaksije govori izjemen celovečerec Kin-dza-dza! Namig: film je v celoti, s podnapisi, dostopen na spletni strani youtube.
ERUDIO PRISPEVEK V ZBORNIKU O SOVJETSKI KINEMATOGRAFIJI!
Prispevek Natalije Majsove je v obliki poglavja objavljen v novem zborniku o sovjetski kinematografiji tik pred razpadom ZSSR, ki sta ga uredili priznani strokovnjakinji za sovjetski in ruski film, dr. Birgit Beumers in dr. Eugenie Zvonkine. Vabljeni k branju – http://tiny.cc/ERUDIO_v_CHICAGU
Dr. Natalija Majsova, kulturologinja, raziskovalka VPŠ ERUDIO.