HALLOWEEN NEKOČ …

Halloween oziroma noč čarovnic je pri nas že skoraj udomačen “praznik”, ki  izhaja iz poganskega praznika Samhain. Samhain je keltski bog sonca in hkrati gospodar smrti, ki so ga praznovali Kelti vse od 5. stoletja pred našim štetjem. Verjeli so, da se v tem obdobju zidovi med življenjem na Zemlji in onstranstvom tako stanjšajo, da duhovi mnogo lažje prehajajo med svetovoma. V želji, da bi se obvarovali pred njimi, so se našemili v strašne maske v upanju, da jim bodo čimbolj podobni in se bodo s tem rešili pred pogubo.

… IN DANES

Najbolj priljubljen običaj na večer pred vsemi svetimi (iz 31. oktobra na 1. november) je dolbenje in rezljanje buč v najrazličnejše oblike in prikazni, v katere potem postavimo svečo. Zelo radi pa se tudi preobrazimo v različne strahotne pa tudi tiste manj strahotne  pojave.

V ta namen smo na Erudio Beauty pripravili vodnik, kako korak za korakom ustvariti Halloween masko. 

1. KORAK

Kožo dobro pripravite z vlažilno kremo, ki jo z masažo vtrete. Če imate bolj suh tip kože, uporabite kremo, ki vsebujejo antioksidante, sestavine, ki lahko zadržujejo vodo in tiste, ki kožo obnavljajo ter pomirjajo. Uporabite lahko Erudio Beauty mixer, ki kožo dodobra navlaži in pripravi na nadaljnji nanos ličil.
2. KORAK

Obraz, vrat in dekolte pobarvajte z belo barvo, ki jenamenjena za poslikave obraza in telesa. Pri tem si pomagajte z Erudio Beauty čopičem F3. Po potrebi podlago matirajte s pudrom v prahu. Podlaga bo tako dlje obstojna, preprečili pa boste tudi uhajanje podlage v gubice. 

3. KORAK

S tankim Erudio Beauty čopičem na obraz narišite poteze, ki spominjajo na okostnjaka. Uporabite čopič L1.                                   

Za obarvanje črnih delov uporabite čopič Erudio Beauty F2Za dodatno senčenje v rjavih in rdečkastih odtenkih (s tem dobimo bolj realistično podobo “umazanega” okostnjaka) uporabite Erudio Beauty paleto 12 senčil.       

                                            

Na koncu si lahko nadenete lasuljo “hoodie” ali pa lase pri lasišču pobarvate s črno senčko za oči. Super efekt lahko dosežete tudi z Erudio Beauty paleto 12 senčil.       

 

In če želite vaši preobrazbi dodati še “pikico na i,” smo vam na ERUDIO BEAUTY pripravili tudi kratek vodnik, kako ustvariti “halloween nohtke” 😉 Kar pokukajte na ERUDIO BLOG.

  Želimo vam obilo ustvarjalnega duha! 😉

 

 Za vas sem ustvarjala Karin Škufca, vodja Erudio Beauty programov.