img_7995

Izobraževalni sejem v Moskvi.

Izobraževalni sejem v Moskvi

ERUDIOvci smo bili novembra veliko na poti, dobesedno in z mislimi. Mesec sta popestrili dve enkratni doživetji. S popotnico, da je mednarodno sodelovanje ključnega pomena za razgledanost študentov in predavateljev, saj širi obzorja, bogati duha in pestri študij, smo se novembra odpravili spoznavati Rusijo, kjer nas je poleg Moskve očarala tudi pravljična Sibirija.

Dekan Visoke poslovne šole ERUDIO predaval v Sibiriji

Ravnateljica ERUDIO višje šole, mag. Ana Starc Žagar, in znanstvena sodelavka Visoke poslovne šole ERUDIO, dr. Natalija Majsova, sta v začetku novembra predstavili ERUDIO na izobraževalnem sejmu v Moskvi. Dr. Matjaž Škabar, dekan Visoke poslovne šole ERUDIO, pa se je medtem z vabljenim predavanjem ustavil v sibirskem velemestu Krasnojarsk. Tako v Krasnojarsku kot v Moskvi je bilo v začetku novembra razmeroma mrzlo in sneženo, a naleteli smo na tako topel sprejem in navdušenje nad zeleno Slovenijo ter tehnološko naprednostjo ERUDIO pristopa k študiju, da nas nihanje temperatur ni zmotilo.
Upamo, da bomo v bližnji prihodnosti kakšen študijski obisk v Rusiji – naj gre za Moskvo z veličastnim Rdečim trgom in najlepšo podzemno železnico na svetu ali za daljni Krasnojarsk, pomembno središče vesoljskih tehnologij, lahko omogočili tudi našim študentom.

Je bližje vesolje ali Sibirija?

Že novembra letos pa smo se lahko prepričali, da vesolje pravzaprav ni vedno enako daleč stran. V čast in užitek nam je bilo prisluhniti prvemu letošnjemu predavanju iz cikla V družbi najboljših, na katerem nas je umetnik Dragan Živadinov v uri in pol popeljal od Pariza do Moskve, od renesanse do leta 2045 in z Zemlje v orbito.
Pa naj še kdo reče, da je november siv in otožen mesec!

Dr. Natalija Majsova, kulturologinja, raziskovalka VPŠ ERUDIO.