Študentje ERUDIO Višje šole posneli film Za skupni nasmeh

Ustvarjalni študentje 2. letnika ERUDIO Višje šole, programa Medijska produkcija, so pri predmetu Projektno delo v video produkciji kot zaključni izdelek posneli dokumentarno-reportažni film Za skupni nasmeh.

Preplet 3 zgodb s socialno noto

V filmu, ki je dolg 20 minut in 50 sekund, se prepletajo tri zgodbe. Prva govori o pobegu s kolesom, ki je prerasel v dobrodelno športno prireditev, letos namenjeno zbiranju denarja za Primoža, ki se je hudo poškodoval pri prometni nesreči. Z zbranim denarjem bodo družini pomagali pri gradnji prizidka hiše, v kateri bo Primož bival.

Plesni klub Zebra

Druga zgodba govori o plesnem klubu Zebra, v katerem plešejo gibalno ovirani ljudje.

HOP na grad!

Tretja zgodba je prav tako dobrodelna: udeležili smo se prvega Hop-a na grad, teka, s katerim so zbirali denar za nakup endoskopa za najmlajše. V tej zgodbi se kot angažiran avtor – tekač preizkusi tudi študent Dražen.

Vsebinsko in sporočilno je film odličen. Zgodbe si tekoče sledijo, morda je z vizualno-tonskega vidika nekoliko slabša plesna zgodba.

Poudariti pa je treba, da je večina študentov prvič rokovala s kamero, da so v kratkem času spoznali tako njene tehnične značilnosti, kot pravila upodabljanja in vizualno-filmski jezik.

Pri tem so se študenti preizkusili tudi v vlogah producentov in organizatorjev.

POVEZAVA DO FILMA