Gospod Anton Zidar je na ERUDIO izobraževalnem centru zaključil izobraževanje na programu elektrikar in jezikovnih tečajih. A njegovo ERUDIO popotovanje se nadaljuje z naslednjo stopnjo. ISKRENE ČESTITKE! Kako je zbral pogum, zakaj je izbral ravno ERUDIO izobraževalni center in kako pridobljena znanja uporablja, nam je zaupal v kratkem pogovoru …

Anton Zidar: “NA SVOJEM PODROČJU ŽELIM BITI MED NAJBOLJŠIMI!”

Svoje podjetje, v katerem delam, imam že 25 let. Star sem 47 let. Pogoji poslovanja in zahteve se zaostrujejo in povečujejo iz leta v leto. Na svojem področju želim biti med najboljšimi, zato sem svoje znanje skozi leta sproti nadgrajeval.

Ker pa sem videl, da je tudi v zasebnem sektorju vedno več poudarka na formalnem dokazilu znanja, sem se odločil, da dokončam zaradi nesrečnega spleta okoliščin v mladosti prekinjen študij. Ob iskanju ponudb za študij na območju Ljubljane je takrat edino vaša šola, EUDIO izobraževalni center, ponujala meni ustrezen program.

PRI VEČINI STAREJŠIH OBSTAJA STRAH PRED PONOVNIM IZOBRAŽEVANJEM

Menim, da pri večini starejših obstaja določen strah pred ponovnim vstopom v šolo in »odpor do knjig«. V mladosti so na izobraževalnem področju dosegli, kar so takrat želeli, in sedaj “ne morejo več”, ker ni časa, ker so prestari, ker imajo obveznosti, ker se ne počutijo dovolj sposobne …

Vse, kar pa je potrebno za ta korak oz. premik naprej, je zavedanje, da smo sami gospodarji svojega življenja in časa, da je vsak izgubljen trenutek za vedno izgubljen. Postaviti si moramo cilj in se odločiti, da zmoremo.

Potem lahko šele izstopimo iz območja ugodja in ležernosti ter zakoračimo naprej v novo prihodnost.

BILO JE PRIJETNO – DOBIL SEM VSE, KAR SEM ISKAL

Če bi moral opisati izobraževanje na ERUDIO izobraževalnem centru z eno besedo, bi zapisal: prijetno. Navdušen sem nad prijaznostjo vseh zaposlenih v šoli. Poudaril bi, da sem dobil, kar sem iskal: dejansko se lahko naučiš tistega, zaradi česar si se vpisal. Ko omenjam pridobivanje oz. usvajanje novih znanj, naj izpostavim tudi, da imam že zaradi narave in zahtevnosti na področju mojega dela ustrezne osnove in tehnična znanja iz preteklih let, na ERUDIO izobraževalnem centru pa sem jih obnovil in razširil.

Seveda pa je tudi veliko novih znanj iz ostalih, netehničnih področij in predmetov, ki jih prej nisem poznal in sem si mnogokrat dejal: “Zato se je pa splačalo priti!” Tako sem pridobil še dodatna znanja.

KO SI ZAPOSLEN IN LASTNIK PODJETJA, ČAS NI TVOJ ZAVEZNIK …

Vsekakor pa ne smem pozabiti izpostaviti tistega, kar je – vsaj meni – bilo izredno pomembno: časovno ustrezni termini izobraževanja.

O ZADOVOLJSTVU NAJBOLJ ZGOVORNO PRIČAJO MOJA DEJANJA: MOJA ZGODBA O IZOBRAŽEVANJU NA ERUDIO IC SE NAMREČ NADALJUJE …

V preteklem letu sem na ERUDIO IC obiskoval tudi tečaj nemščine. Najverjetneje pa o mojem zadovoljstvu na ERUDIO najbolj priča dejstvo, da sem se v letošnjem letu odločil za nadaljevanje študija in nadaljevalne tečaje tujih jezikov.

Anton Zidar, študent ERUDIO IC