Gospa Lea Letnar se je po končanem magisteriju iz matematike odločila uresničiti otroške sanje. Kako smo ji pri tem pomagali na ERUDIO IC in zakaj bi izobraževanje v “ERUDIO družini” priporočila svoji najboljši prijateljici, vam predstavljamo v intervjuju.

 Gospa Lea prosim za kratko predstavitev našim bralcem.

Sem Lea Letnar, stara 30 let. Živim v Kamniku, kjer uživam v okoliških lepotah, ki jih to mesto ponuja. V prostem času si privoščim sprostitev ob kavici in dobri knjigi. Kadar si zaželim malce časa zase, pa jo popiham v gore, kjer si napolnim baterije in naužijem notranjega miru. Študirala sem na fakulteti za matematiko in fiziko, po izobrazbi sem magistrica matematike, vendar sem zaradi želje po delu z otroki opravila enoletno izobraževanje na ERUDIO izobraževalnem centru, kjer sem v kratkem času pridobila veliko znanja, potrebnega za delo v vrtcu.

 

Lea Letnar: “Z ERUDIO IC sem prišla do sanjske službe.”

Če sem Vas pravilno razumela, ste na ERUDIO IC opravljali prekvalifikacijo?

Tako je. Na ERUDIO sem se udeležila enoletnega tečaja predšolske vzgoje in si pridobila izobrazbo vzgojiteljica predšolskih otrok.

Zakaj ERUDIO IC in kako ste se počutili pri nas?

Za vašo šolo sem se odločila, ker poteka študij na daljavo in pridobiš znanja, veščine in kakovostno izobrazbo v enem letu. Kljub temu da s profesorji in ostalimi udeleženci sprva nisem imela fizičnega stika, sem se počutila del tima. Strokovno osebje je bilo vedno na voljo in odprto za kakršno koli vprašanje.

Kaj bi navedli na prva 3 mesta pri izpostavljanju pozitivnih strani študija na ERUDIO?

Na prva 3 mesta pozitivnih strani študija na ERUDIO bi navedla fleksibilnost zaradi študija na daljavo, kvalitetno pripravo na maturo ter pester in celosten nabor učnih vsebin.

Bi lahko navedli kaj, kar Vas je morda motilo?

Tudi če dobro razmislim, se ne bi mogla spomniti ničesar.

Če primerjate izobraževanje pri nas s tistim na ostalih šolah, kaj bi izpostavili?

Izpostavila bi to, kar omogoča študij na daljavo, in sicer aktivno sodelovanje pri predavanjih v živo, posnetek predavanj, dostop do zapiskov na internetu in še marsikaj. Možnost prakse, ki mi jo je uredil ERUDIO IC v Zasebnem vrtcu Sonček v Kamniku, pa mi je omogočila prvo zaposlitev v omenjenem vrtcu, za kar sem zelo hvaležna.

Zakaj bi izobraževanje pri nas izbrali kot prvo izbiro za vašo najboljšo prijateljico?

Študij bi priporočila prijateljem in znancem, saj s svojim sodobnim pristopom omogoča časovno in prostorsko fleksibilnost ter pridobitev kakovostnih veščin in znanj, ki jih lahko uporabiš pri delu v praksi. Strokovni delavci na Vaši šoli so prav tako zelo prijazni in hitro odzivni ter vedno dostopni.

Danes ste zaposleni v vrtcu. Ali menite, da so vam veščine in znanja, pridobljena na ERUDIO IC, pomagala pri prehodu teorije v prakso? Kako?

Da, zaposlena sem v Zasebnem vrtcu Sonček v Kamniku. Med študijem smo imeli veliko teoretičnih predmetov. Dobra strokovna podkovanost pripomore h kvalitetnejšemu delu z otroki. To sem izkusila že tekom prakse, ki sem jo opravljala v vašem vrtcu. Pri študiju smo imeli tudi veliko praktičnih predmetov, katerih pridobljena znanja redno uporabljam pri svojem delu.

Bi lahko navedli primer/e povezovanja znanj, pridobljenih med študijem, ki so Vam olajšala delo v vrtcu oz. kako/na katerih področjih dela se pridobljena znanja odražajo v vašem neposrednem vzgojno-varstvenem delu?

Konkretni primeri bi bili gibalne igre pri plesnem izražanju na področju umetnosti, izdelana didaktična igra za otroke na področju matematike, komunikacijske veščine pri strokovnem aktivu in še marsikaj.

Katera starostna skupina otrok vam je zaupana v prihajajočem šolskem/vrtčevskem letu?

V letošnjem šolskem letu nama je s sodelavko zaupana predšolska skupina.

Morda bi želeli sami dodati kaj, kar sem pozabila vprašati?

Dodala bi samo še to:

“Ko zaslišiš notranji glas, ga poslušaj, saj te vedno vodi k uresničitvi sanj, ki so pomembne za bogato in razburljivo življenje. In vaša šola mi je omogočila prav to. Hvala.”

Gospa Lea iskrena hvala za sodelovanje in delitev svoje izkušnje. Želimo Vam še obilo ustvarjalnih, igrivih trenutkov z malčki 🙂 

 

Pripravila: Nataša Muršec, profesorica slovenščine na ERUDIO Zasebni gimnaziji.