Sestavine za 4 ljudi Srednje velika hokaido buča (lahko tudi maslena), 800 g črne leče ali puyske leče, 200 g feta sira, 2 klementini, sol in poper po okusu. Postopek 1. Narežite bučo na kocke in jo položite v pečico…. Nadaljuj z branjem →
Sestavine: Za 2 osebi potrebujemo: 2 mali kolerabi (300 g) – lahko nadzemna ali podzemna, 250 g moknatega krompirja, sol, poper, 2 ribja fileja (vsak po 150 g) – raje riba nevtralnega okusa – npr. skuša, tudi oslič (kar dobite… Nadaljuj z branjem →
O tem, zakaj moramo tudi pozimi uživati dovolj sadja, nas poučujejo že v številni medijih. Mi pa vam tokrat predstavljamo, kako v pripravo sadnih jedi vključiti naše otroke. Priprava sadnih jedi ali druge hrane lahko otroku predstavlja odličen način pridobivanja novih… Nadaljuj z branjem →
SLADICA, ki vas ne bo pustila ravnodušnih. Pomarančna krema z jogurtom Za dve osebi potrebujemo: 1 neškropljeno pomarančo; 3 velike sočne pomaranče; 1 rumenjak; 20 g jedilnega škroba; 70 g sladkorja; 150 g sojinega jogurta ali jogurta z malo maščobe;… Nadaljuj z branjem →
V sredo, 5. 10. 2016, smo se pri izbirnem predmetu naravoslovje odpravili na ogled pivovarne Union. Ob prihodu so nas sprejeli v veliki, prenovljeni pivnici, ki je namenjena druženju ob dobri hrani in pijači. Vodička nas je najprej odpeljala… Nadaljuj z branjem →
Imenujemo ga tudi jesenski pust, saj zaključuje jesensko delo na polju. V ta čas segajo zahvalne nedelje. Njihov namen je zahvala za vse, kar je človek pridelal med letom. Na Slovenskem je priljubljen praznik, ker je povezan z vinom, Slovenci… Nadaljuj z branjem →
RDEČE ZELJE Z BRUSNICAMI Sestavine: – 1 majhna čebula, – 400 g rdečega zelja, – 1 žlica oljčnega olja, – sol, – ½ žlice limoninega soka, – 150 ml zelenjavne juhe, – pest suhih brusnic, – 4 žlice rdečega vina… Nadaljuj z branjem →
Zadnjo septembrsko nedeljo se je Visoka šola za trajnostni turizem ERUDIO podala na teren. Sodelavci, sedanji in bodoči študenti ter diplomanti smo obiskali Eko resort pod Veliko planino, da bi raziskali, kako nastajajo DOŽIVETJA.V idiličnem počitniškem naselju z mini živalskim… Nadaljuj z branjem →
V tokratnem prispevku vam bomo prikazali nekaj vaj, s katerimi boste lahko sami – kar doma – poskrbeli za ohranjanje telesne vzdržljivosti v hladnih jesensko-zimskih in zgodnjih pomladanskih mesecih. Potrebujete le motivacijo in dobro voljo, s čimer ste opravili že… Nadaljuj z branjem →
Vas zanima, kaj vse lahko počnete z znanjem s področij turizma, gostinstva in velnesa – panog, ki sodijo med najhitreje razvijajoče se v svetovnem merilu? Vabimo vas na ERUDIO doživetje na Eko resortu pod Veliko planino, namenjeno vsem, ki vas… Nadaljuj z branjem →
Poletje je čas, ko nas napadejo lahke in lahkotnejše jedi, zato je to bržkone tudi pravi čas, da se poklonimo jedi, ki je vse prej kot to, jedi, ki ima avgusta svoj festival, in jedi, ki je “spravila gor” slovenski… Nadaljuj z branjem →
Predlog za lahko kosilo: Nasitna poletna solata Poleg preprostosti to surovo solato odlikujeta tudi okusnost in nasitnost. Sestavine za 2 osebi (naj bodo iz zanesljivih virov oz. ekološke): 100 g kvinoje 500 g stročjega fižola 4 zreli, manjši paradižniki 1/2… Nadaljuj z branjem →
Pogosto je prva asociacija ob omembi Bohinja Triglavski narodni park, le malo ljudi pa se zaveda, koliko raznovrstnih in pestrih vsebin ponuja različnim željam in populacijam. V poletnih in jesenskih mesecih večinoma mirno dogajanje popestrijo različne prireditve in dogodki, kot… Nadaljuj z branjem →
Erudio izobraževalni center ter Mladinski dom Malči Beličeve sta priredila druženje ob zaključku šolskega leta, ki je potekalo v sredo, 22. junija ob 16:00 uri v parku Mladinskega doma Malči Beličeve (Mencingerjeva 65, 1000 Ljubljana). Večina varovancev Mladinskega doma Malči… Nadaljuj z branjem →
© 2024 Erudio blog — Blog poganja WordPress
Izgled po Anders Noren — Gor ↑