SLADICA, ki vas ne bo pustila ravnodušnih.

Pomarančna krema z jogurtom

Za dve osebi potrebujemo:

  • 1 neškropljeno pomarančo;
  • 3 velike sočne pomaranče;
  • 1 rumenjak;
  • 20 g jedilnega škroba;
  • 70 g sladkorja;
  • 150 g sojinega jogurta ali jogurta z malo maščobe;
  • 10 g grenke čokolade.

Priprava: 20 minut. Hlajenje: 2 uri.

Postopek:

  1. Neškropljeno pomarančo operemo in osušimo. Polovico lupinice na tanko naribamo. Vse pomaranče iztisnemo.
  2. Pomarančni sok razžvrkljamo z metlico za sneg skupaj s pomarančno lupinico, rumenjakom, jedilnim škrobom in sladkorjem.
  3. Mešanico med stalnim mešanjem segrevamo. Na hitro naj prevre, da se krema zgosti. Kremo odstavimo s štedilnika in ohladimo v vodni kopeli.
  4. V ohlajeno kremo vmešamo jogurt.
  5. Po porcijah razdelimo v kozarce, ki smo jih prej oplaknili in na vrh grobo nastrgamo čokolado.

Ta izredno okusna sladica je preprosta za pripravo, nizkokalorična in bogata z vitaminom C.

Vir naslovne fotografije: http://www.daskochrezept.de

Tanja Bordon, univ. dipl. inž. zootehnike, spec. klin. dietetike, višješolska predavateljica na programih gostinstvo in turizem, velnes in kozmetika.