SLADICA, ki vas ne bo pustila ravnodušnih.
Pomarančna krema z jogurtom
Za dve osebi potrebujemo:
- 1 neškropljeno pomarančo;
- 3 velike sočne pomaranče;
- 1 rumenjak;
- 20 g jedilnega škroba;
- 70 g sladkorja;
- 150 g sojinega jogurta ali jogurta z malo maščobe;
- 10 g grenke čokolade.
Priprava: 20 minut. Hlajenje: 2 uri.
Postopek:
- Neškropljeno pomarančo operemo in osušimo. Polovico lupinice na tanko naribamo. Vse pomaranče iztisnemo.
- Pomarančni sok razžvrkljamo z metlico za sneg skupaj s pomarančno lupinico, rumenjakom, jedilnim škrobom in sladkorjem.
- Mešanico med stalnim mešanjem segrevamo. Na hitro naj prevre, da se krema zgosti. Kremo odstavimo s štedilnika in ohladimo v vodni kopeli.
- V ohlajeno kremo vmešamo jogurt.
- Po porcijah razdelimo v kozarce, ki smo jih prej oplaknili in na vrh grobo nastrgamo čokolado.
Ta izredno okusna sladica je preprosta za pripravo, nizkokalorična in bogata z vitaminom C.
Vir naslovne fotografije: http://www.daskochrezept.de
Tanja Bordon, univ. dipl. inž. zootehnike, spec. klin. dietetike, višješolska predavateljica na programih gostinstvo in turizem, velnes in kozmetika.