Vitanje, kraj nedaleč stran, krasi nekaj cerkva in Kulturno središče evropskih vesoljskih tehnologij, KSEVT. Umetniško-znanstveni hub, ki je v preteklih štirih letih v Slovenijo prvič pripeljal original Sputnika, izpeljal niz unikatnih razstav in dogodkov ter prispeval k prepoznavnosti umetnosti, Slovenije in Vitanja v svetu vesoljskih programov.

V letošnjem študijskem letu bo KSEVT že drugo leto zapored svoje duri odprl študentom ERUDIO Visoke šole za trajnostni turizem, ki ga bodo obiskali v okviru predmeta Umetnost in turizem.
Zakaj ravno KSEVT? Ker odpira obzorja, preizprašuje, na novo utemeljuje, kaj je umetnost. Ker je občutno zaznamoval dinamiko turistične ponudbe in povpraševanja v Vitanju. Ker, kot pravi soustanovitelj KSEVT-a, Dragan Živadinov, je med futurizmom in turizmom le zlog razlike. In, nenazadnje, ker nam bo hišo, njene razstave in poslanstvo predstavil ravno Dragan.
Če želite spoznati Visoko šolo za trajnostni turizem ERUDIO in z nami obiskati KSEVT, vas toplo vabimo, da se nam pridružite!

Le prijaviti se morate, in sicer do 24. 11.

PRIJAVLJAM SE!

dr. Natalija Majsova, kulturologinja, raziskovalka VPŠ ERUDIO.