Zadnjo septembrsko nedeljo se je Visoka šola za trajnostni turizem ERUDIO podala na teren. Sodelavci, sedanji in bodoči študenti ter diplomanti smo obiskali Eko resort pod Veliko planino, da bi raziskali, kako nastajajo DOŽIVETJA.direktor_razlagaV idiličnem počitniškem naselju z mini živalskim vrtom, zelenico, s plažo,  posebej prijaznim osebjem in z neverjetno radovednimi mački, psi in racami, smo preživeli družabno-informativno popoldne. Doživetja ni brez prave družbe, smo sklenili. Sledilo je kosilo. Doživetje je lahko začinjeno z juho iz direktorjevega lonca in domačimi ajdovimi žganci. Te nam je poklonila gostilna Pri planinskem orlu, ki jo toplo priporočamo vsem popotnikom, ki zavijejo v okolico Kamnika.juhaOd juhe do žgancev in kislega mleka smo se spoznavali z novimi študenti, planinskimi mački in z Eko resortom. Lepšega kraja za predstavitev študijskih vsebin našega dodiplomskega programa Dediščinski in kulinarični turizem pravzaprav še nismo videli, smo se strinjali.cerkvica

Po kavi in jabolčnem zavitku in jabolčnem zavitku smo Eko resort spoznali še v malo bolj igrivi luči. Z Metko Bahlen Okoli, mentorico Gledališča zatiranih, smo dan zaključili s spoznavno, ledolomilsko delavnico. In se razšli z namenom, da se vidimo še kdaj. Na DOŽIVETJA – ljudi, kraje, zgodbe (in nedeljska kosila)!gledalisce1%c2%b8

 

dr. Natalija Majsova, kulturologinja, raziskovalka VPŠ ERUDIO.