Učitelji so res dobri pri skrivanju vsega dela, ki ga opravljajo v zakulisju. Če jih ni v šoli, verjetno ocenjujejo ali načrtujejo od doma dolgo v noč in čez vikend. Z vidika dijaka je vse čarobno organizirano in pripravljeno za delo na začetku dneva. Pouk je načrtovan. Izročki so kopirani. Testi so ustvarjeni in prilagojeni za dijake s posebnimi potrebami. Eseji se ocenjujejo. Učitelji so nasmejani in pripravljeni na dan.

Večina učiteljev počne vse to in še več brez pritoževanja ali želje po priznanju in pogosto medtem ko jih člani družbe kritizirajo. Učitelji postavljajo temelje družbe. Na vseh področjih življenja je vsaka uspešna oseba tam, kjer je danes, delno tudi po zaslugi svojih učiteljev. Zdravniki, odvetniki, policisti, trgovci, inženirji, varilci – nihče od njih ne bi bil tam, kjer je, če jih učitelj ne bi najprej naučil brati, reševati konflikte ali kritično razmišljati. 

Naj vam predstavimo našega izvrstnega učitelja matematike Nika Laznika, ki je diplomiral na Univerzi Maribor – po univerzitetnem študijskem programu Elektrotehnika, smer Elektronika in si s tem pridobil naziv univerzitetni diplomirani inženir elektrotehnike. Po končanem študiju se je zaposlil, kot višji razvojni inženir v razvoju. Kasneje je napredoval na novo delovno mesto kot delegat v tujini III na Kitajskem. Opravljal je zahtevnejša strokovna-operativna dela na področju razvoja in raziskav, nabave, logistike in tržnih analiz v podjetju in predstavništvu podjetja  v tujini.

Zaradi želje po dodatnem izpopolnjevanju je v tujini obiskoval dodatne tečaje, oziroma predavanja na področju mednarodnega izobraževanja in matematike ter si s tem pridobil dodatna znanja in certifikate. Zatem je kot višji matematični učitelj začel predavati na zasebni mednarodni IB šoli. Njegovo delo je poleg načrtovanja in poučevanja srednješolcev zajemalo tudi planiranje in dokumentiranje novega šolskega programa, ki se uspešno izvaja še danes. Med drugim se je navdušil nad sodobnimi pametnimi mesti in trajnostnim razvojem, zato se je odločil za pridobitev novega znanja ter tako avgusta 2022 uspešno zaključil magistrski program: magister poslovnih ved, smer menedžment pametnih mest. S tem je pridobil dodatno znanje na področju informacijskih tehnologij pri opravljanju pametnih mest, prostorskega načrtovanja, pametnih mobilnosti, družbenih inovacij in participacij.  V Šanghaju na Kitajskem je živel in delal več kot 11 let. Zaradi želje po spremembi okolja, se je novembra 2022 vrnil v Slovenijo. Trenutno na ERUDIO International School, zasebni mednarodni IB srednji šoli v Ljubljani, poučuje matematiko ter raziskuje področje tehnologije veriženja blokov.

Njegov moto je: Življenje je kot vožnja s kolesom. Da bi ohranil ravnotežje, se moraš premikati (A.E.).

Te zanima, katere dobre prakse poučevanja je prenesel iz kitajske mednarodne šole k nam? Potem izpolni spletni obrazec za individualni posvet ter počakaj, da te kontaktiramo in se dogovorimo, da postaneš EIS dijak za en dan!

Ne odlašaj, morda takšne priložnosti ne bo več. Prijavi se TUKAJ.