Pred nami so meseci, ki prinašajo nižje temperature in nižjo zračno vlažnost. Suho kožo navlažimo z losjoni, na lase pa pogosto pozabimo – ob dnevih »slabe frizure« jih skrijemo kar pod kapo. 

Vaši lasje morajo biti v zimskih mesecih ustrezno zaščiteni. Naše lasišče izpostavljamo na eni strani visokim temperaturam v notranjih prostorih in nizkim temperaturam zunaj na drugi. Zaradi temperaturnih nihanj se lasje – še posebej barvani – hitreje izsušijo, kar povzroči lomljenje, občutek »slamnatih« las in razcepljene konice. Za lase poskrbimo s pravilno nego. 

Lase si umivamo z mlačno in ne vročo vodo, po nanosu šampona pa lase nahranimo s kvalitetnim balzamom in masko. Pazimo tudi na načine oblikovanja pričeske. Izogibajmo se prepogostemu likanju, kodranju in sušenju – ti posegi še bolj izsušijo naše lase. Na konice las si pogosteje nanesimo vlažilno olje. Te so v zimskih mesecih, ko nosimo puloverje, volnene šale in kape, še bolj lomljive, saj tkanine povzročijo večjo naelektrenost las. Če so vaši lasje še posebej občutljivi na temperaturne spremembe, v šampon in balzam dodajte keratin in uživajte več kolagena. 

Si želiš poglobiti svoje znanje o urejanju pričesk in negi las? Vpiši se v 3-letni program Frizer in pridobi znanje ter izkušnje vrhunskih strokovnjakov. 

Ali veš, da ima ERUDIO tudi svoj frizerski salon, kjer se urijo vsi naši udeleženci, zaposleni pa se z veseljem prepustijo razvajanju lasišča?