Gerokineziologija je znanstvena veda, ki se ukvarja z vprašanjem, kako telesna vadba blaži procese staranja. Osredotoča se na starejšo populacijo z iskanjem strategij za ohranjanje telesnih funkcij, obvladovanje kroničnih bolezni, izboljšanje duševnega zdravja in spodbuja socialne interakcije, kar prispeva k boljši kakovosti življenja starostnikov.

Študijski program Gerokineziologija je NOV program v Sloveniji, ki je nastal zaradi potrebe po novih vedenjih in znanjih ter spretnostih in veščinah. Te bodo v prihodnosti iskane zaradi spreminjajočih se poklicev in starajoče se družbe. V družbi so potrebni novi pristopi do starejših v terapevtski rekreaciji, uvesti pa bo treba tudi prilagojene programe telesne dejavnosti.

To je poklic, ki postaja vedno bolj priljubljen poklic prihodnosti, glede na vse večjo starost prebivalstva in potrebo po specializirani oskrbi starejših.

Ker se svetovno prebivalstvo še naprej stara, se bo povpraševanje po poklicih, ki obravnavajo procese staranja, povečalo. Po podatkih Svetovne zdravstvene organizacije naj bi se število ljudi, starejših od 60 let, do leta 2050 podvojilo in preseglo dve milijardi.

Gerokineziologija je tudi obetavno raziskovalno področje. Z znanjem o učinkih telesne dejavnosti na staranje, se lahko razvijejo programi vadb za izboljšanje zdravstvenega stanja in počutja starejših odraslih. Na podlagi raziskav gerokineziologije se lahko oblikujejo tudi politike in smernice javnega zdravja za namen spodbujanja zdravega staranja.

Gerokineziologija je poklic prihodnosti, ki ponuja obetavno poklicno pot za tiste, ki jih zanima spodbujanje zdravega staranja!

Z vpisom v prvo generacijo študentov Geroineziologije vam ERUDIO podarja kar 300 € popusta. Več informacij o programu si lahko preberete na spletni strani ali se nam pridružite na skupinskih ali individualnih e-Info dnevih.

Lahko pa nam pišete tudi na visokasola@erudio.si ali nas pokličete na telefonsko številko: (1)548-37-66 in pridobite vse potrebne informacije o novem programu Gerokineziologija.

Ne odlašajte in se prijavite na informativni dan z obrazcem TUKAJ. Se vidimo!