Ste letos že obiskali knjižnico? Raje posežete po knjigi ali berete digitalno? Mi še vedno radi vzamemo v roke knjigo 😊.

Tokrat smo vam pripravili 3 priporočila za zimsko branje:

Delia Owens: Tam, kjer pojejo raki – Knjiga je izšla že leta 2019, med zvezde pa jo lansko leto izstrelil film z istim naslovom. Ko proti koncu leta 1969 v močvirju blizu majhnega mesteca v ZDA najdejo truplo mladega Chasa Andrewsa, meščani pa za njegovo smrt osumijo občutljivo in inteligentno dekle, ki je leta živelo samo v močvirju,… Misteriozna in poetična drama, ki vas ne bo pustila hladne. Če nimate časa za knjigo, priporočamo vsaj ogled filma.

David Zupančič: Življenje v sivi coni – Zabavna predstavitev znanstvenih informacij in dogodkov v času pandemije Covid 19 iz prve roke zdravnika Davida Zupančiča. David Zupančič je bil v času izbruha virusa ves čas vključen v delo na urgencah in intenzivnih enotah. V tem času so bila mnenja posameznikov in skupin zelo različna, nekatera tudi zelo glasna in samozavestna, v bolnišničnih sobah pa so se medtem odvijale izredne razmere in bitke za življenja pacientov. David Zupančič pravi, da s svojo zgodbo ne želi prilivati ogenj na požar strasti, ki ga je zanetila epidemija, želi samo približati delo infektologa v času pandemije.

J. K. Rowling: Nadomestne volitve – Nadomestne volitve so morda nekoliko manj znan roman zelo znane pisateljice. Če te knjige še niste uvrstili na svoj brali spisek (izšla je namreč pred dobrimi desetimi leti), je skrajni čas, da jo vzamete v roke. Knjiga je avtoričin več kot odličen prvi roman za odrasle. Velika zgodba o malem mestu, kjer je prav vsak karakter v knjigi tako zelo specifičen, da je pravzaprav že komičen. Če ste ljubitelji napetih detektivskih zgodb pa prav gotovo ne smete izpustiti tudi njene serije detektivskih del o detektivu Cormaoranu Striku, ki ga je avtorica napisala pod psevdonimom Robert Galbraith.

Imate tudi vi kakšno priporočilo za nas? Vaše predloge nam lahko pošljete na info@erudio.si.