Študenti Trajnostnega turizma so v sklopu terenskih vaj pri predmetu Ekološko kmetovanje in pomen lokalne trajnostne oskrbe na zadnjo zimsko soboto tega leta obiskali ljubljansko tržnico. 

Pomen prenosa teoretskih znanj v prakso in obratno, je ena ključnih vsebin programa Trajnostni turizem. Na temelju izkustvenega učenja preko terenskega dela naši študenti pridobijo pomembno izkustveno znanje, ki jim omogoča boljše razumevanje in uporabo znanja v delovnem okolju.

Pozitivno izkušnjo omenjenega pristopa je delila tudi naša študentka:

Pri predmetu Ekološko kmetovanje in pomen lokalne trajnostne oskrbe v turizmu smo izvedli zanimive terenske vaje. Obiskali smo ljubljansko tržnico, kjer smo obiskali lokalne in  ekološke pridelovalce hrane. Izvedeli smo, na kakšen način pridelujejo hrano, katere postopke uporabljajo pri tem. Izvedeli smo, zakaj so certifikati kakovosti potrebni in na kakšen način jih pridobijo. Primerjali smo izgled zelenjave in sadja različnih ponudnikov in kakšno je gibanje cen. Za zaključek smo študentje degustirali korenje za katerega izvor nismo vedeli. Ocene so pokazale, da sta bila okus in struktura korenja najboljša iz ekološke kmetije, kar pa podkrepi teorijo ekološkega kmetovanja. Če vse skupaj strnemo, so bile terenske vaje zanimive in poučne.

Tatjana Pahor, študentka Trajnostnega turizma

Tudi vas zanima študij Trajnostnega turizma? Preberite več o programu Trajnostni turizem.