Dijaki 2. letnikov ERUDIO Zasebne gimnazije smo se med 11. in 13. majem 2018 udeležili tabora v Tolminu.

TABOR TOLMIN, PETEK, 11. 5. 2018

V petek (za nekatere) zgodaj zjutraj smo se zbrali pred šolo, kjer smo presenečeni in navdušeni hkrati ugotovili, da našo majhno skupinico čaka ogroooomen – kar 2-nadstropni avtobus z duhovitim šoferjem.

Odpravili smo se proti Tolminu – seveda smo se na poti ustavili tudi na obvezni jutranji kavici 😉

Ob prihodu v CŠOD Soča nas je pozdravil gospod Tomaž in nam razložil, kaj vse bomo doživeli v prihodnjih dneh. Udobno smo se namestili v sobe. Sledilo je kosilo, po počitku pa smo se odpravili na pohod do Tolminskih korit, kjer se nahaja najnižja (in najlepša) točka  vstopa v Triglavski narodni park. Tolminska korita je skupno ime za korita Tolminke in Zadlaščice, ki se med seboj zlijeta v edino sotočje v koritih na ozemlju Slovenije. Krožna pot nas je vodila skozi divja korita rek.

Navdušeni nad lepotami narave, smo kar tekmovali, kdo bo naredil več “sebkov” oz. “selfijev,” in se nadihali svežega zraka.

Po vrnitvi v dom nas je že čakala večerja, po večerji pa še sladica v središču Tolmina – nadvse okusen sladoled.

TABOR TOLMIN, SOBOTA, 12. 5. 2018

Naslednji dan smo se po zajtrku s kolesi odpeljali do Mosta na Soči, kjer smo se razdelili v 2 skupini, od katerih je vsaka 40 minut uživala in si še s kanujev ogledala lepote Soče in njene okolice.

Prijetno utrujeni smo odkolesarili v naš “začasni dom” in z veseljem pojedli, kar nam je pripravil prijazen kuhar. Sledil je počitek in priprava na rafting, ki je sledil popoldan.

S kombiji smo se odpeljali do izhodiščne točke raftinga, kjer smo se pripravili na doživetje, ki je sledilo. Da je bilo to res pravo doživetje, nam je pomagalo tudi vreme z grmenjem, bliskanjem in močnim dežjem. Resnično smo se zabavali kot že dolgo ne.

Sledila je večerja in ker smo bili zelo pridni (pohvalili nas nista le naši profesorici, pač pa prav vsi učitelji CŠOD-ja, vključno z gospodom Dantejem, našim nočnim varnostnikom, ki nam je zaupal, da je imel veliko več dela s skupino odraslih, ki je bivala nadstropje nižje), sta nam profesorici pustili prost izhod v Tolmin (seveda z določeno uro vrnitve 🙂

TABOR TOLMIN, NEDELJA, 13. 5. 2018

V nedeljo dopoldan nas je po zajtrku čakal orientacijskih pohod po Tolminu. Razdelili smo se na pare, se opremili z zemljevidom in nalogami ter se podali novim dogodivščinam naproti.

Po poldrugi uri smo naloge vsi uspešno opravili in našli pot do CŠOD-ja. Čakalo nas je že kosilo in avtobus, ki nas je, žal, med potjo proti LJubljani pustil na cedilu (morda pa je kriva nesrečna trinajstica – 13. maj’??). Tako smo nekje blizu Idrije že rahlo nestrpni pričakali nadomestni avtobus in se srečno vrnili v Ljubljano.

Kljub rahlo neprijetnemu povratku lahko zapišemo, da je bil tabor uspešen in da nam bodo lepote tega dela Slovenije še dolgo ostale v prijetnem spominu.

Zapisale: Neja Grmek, Živa Tepina, Iza Kotnik in Aneja Lazar, dijakinje 2. letnika ERUDIO Zasebne gimnazije.