STROKOVNA EKSKURZIJA ERUDIO VIŠJE STROKOVNE ŠOLE (PROGRAM VELNES)

V soboto, 02. 06. 2018, smo se študentje 1. in 2. letnika ERUDIO Višje strokovne šole (Izobraževalni program Velnes) odpravili na strokovno ekskurzijo v Rogaško Slatino in Terme Olimia.

MEDICINSKI CENTER ROGAŠKA

Odpravili smo se torej proti Štajerski. Tam nas je pričakala naša predavateljica, mag. Slavka Gojčič. Zaradi Afroditinega dobrodelnega teka, ki je tisti dan potekal v Rogaški Slatini, smo imeli nekaj logističnih težav. Vendar je bilo ob prijaznem sprejemu gospe Manuele iz Medicinskega centra Rogaška vse pozabljeno. Predstavila nam je to največjo zasebno zdravstveno ustanovo pri nas: njihov naravni zdravilni dejavnik. Ob okušanju toplega in hladnega Donata Mg smo spoznali tudi njegovo uporabo v preventivne in terapevtske namene.

KOZMETIKA AFRODITA

Nato smo se s odpravili na obisk Kozmetike Afrodita, kjer so nas zelo lepo sprejeli. V promocijski dvorani smo po ogledu filma spoznali njihovo petdesetletno zgodovino, njihov poslovni koncept in široko paleto profesionalnih linij in linij za široko potrošnjo. Demonstratorka Maša nam je predstavila najpomembnejše izdelke, ki smo jih lahko preizkusili tudi na lastni koži. Popeljala nas je v trgovino, kjer smo pridno prav vsi napolnili svoje nakupovalne košarice.

OGLED TERM OLIMIA

Vse to nas je že malo utrudilo, zato smo se po zanimivi obmejni cesti napotili proti Termam Olimia in restavraciji Lipa, ki je prva v Sloveniji, kjer ponujajo jedi, primerne za ljudi s celiakijo oziroma intoleranco na gluten. Po odličnem kosilu nas je v recepciji hotela Sotelia toplo pričakala odlična in simpatična animatorka Mateja, ki nam je za popestritev dobrodošlice in v uvod predstavitve Term Olimia tudi zapela. Tako je res pritegnila vso našo pozornost, popestrila vzdušje in nas pripravila na nepozabno uživanje, ki je sledilo v VC Orhidelia in Termalia!

Sprejel nas je mojster savn, Robi, ki nam je najprej razkazal oba velnes centra, nato pa smo v parni savni uživali v 20-minutnem programu pilinga s cimetom in sladkorjem, nato pa še s čokoladno oblogo. Resnično smo zelo uživali! Predvsem je prijala čokolada, saj je bila tako dobra, da smo jo tudi okušali :).

DRUGAČNE VRSTE SPROŠČANJA

V počivališču Nirvana smo nato doživljali vodeno sproščanje s planetarnim gongom in zvončki. Gong je glasbilo na posebnem stojalu, po katerem je Lucija udarjala z mehkim tolkalcem in prodorni, dolgo trajajoči tonI so marsikoga ob sproščanju ponesli tudi v spanec.

Preizkusili smo tudi program vetra (vrtinčenje zraka) v finski savni, a je bilo prevroče in nismo zdržali do konca. Resnično smo uživali in kljub drugačnim namenom ostali do konca in zapustili Terme Olimia šele ob 21.00 uri.

Hvaležni smo predavateljici in ERUDIO Višji šoli, ki sta nam omogočila doživeti tako zanimiv, poučen, predvsem pa enkraten in nepozaben dan. Združili smo prijetno s koristnim. HVALA!

Monika Topolnik