2. SREČANJE – POLJSKA

Drugo srečanje v sklopu našega projekta Being Healthy makes you Wealthy je potekalo od 12.-16. marca v poljskem mestecu Police. Tema tokratnega srečanja je bila »Train the Trainers«. Izvedli smo več delavnic na temo ozaveščanja mladih o pomenu zdravega načina življenja. Delavnice, ki so jih pripravili italijanski partnerji, so bile na temo zdrave prehrane. Prikazali so nam tri različne načine, kako mlade podučiti o uravnoteženih obrokih. Istega dne smo izvedli tudi praktično delavnico priprave poljske tradicionalne hrane, ki smo jo z veseljem pojedli.

NAŠA PROFESORJA TELESNO NAJBOLJE PRIPRAVLJENA

Naslednji dan smo se posvetili načrtovanju treningov z uporabo merilcev srčnega utripa. Izvedli smo tudi praktični prikaz pri športni dejavnosti. Naša profesorja sta se izkazala kot najbolje telesno pripravljena.

OGLED PODZEMNEGA ZAKLONIŠČA

Popoldan smo izkoristili za obisk večjega mesta Szczetin, kjer smo si ogledali podzemna zaklonišča iz druge svetovne vojne.

PREDSTAVITEV VADB

Eden od ciljev projekta je tudi merjenje vadbe pri dijakih s pomočjo Polar Loop zapestnic, ki smo jih prejeli in preizkusili v sredo. Kasneje smo se posvetili negativnim učinkom kajenja. Zopet smo izvedli nekaj delavnic na to temo. Španski partnerji so nam predstavili načrtovanje kolesarskih poti s pomočjo spletne strani Wikiloc – GPS trails. Mi smo predstavili načrtovanje kondicijske priprave za zimske športe in prikazali posnetke naših dijakov (zimski športi). Partnerji iz Bolgarije so nam predstavili nekaj dejstev o škodljivih učinkih sonca in načine učinkovite zaščite s čimer bomo nadaljevali na naslednjem srečanju, ki bo v Bolgariji , v mestu Burgas ob Črnem morju.

Ko smo izbrali logo projekta, smo ustvarili Facebook stran, na kateri si lahko ogledate prispevke vseh šol partneric.

Pripravili: Mojca Mikac, Irena Baraga in Aleksandar Lazić, profesorji ERUDIO Zasebne gimnazije.