Nova dognanja kažejo, da je kar 97,6 % možnosti, da bodo poklic računovodje v prihodnje opravljali roboti. Podoben ali morda celo višji odstotek velja za številne ostale poklice, ki jih danes opravljamo ljudje, ki smo, nenazadnje, namenili dobršen del svojega življenja za izobraževanje, ki nam je omogočilo oopravljati želen poklic.

Ob omenjenem odstotku se pojavi vprašanje, kako se pripraviti na nove poklice, ki nam jih prinaša prihodnost? Katera znanja, poklici in vrline bodo tisti, ki bodo uresničevali naše želje po rasti, razvoju in varnosti? Prav tako se je dobro vprašati, kaj v sodelavcih iščejo tisti, ki zaposlujejo? Prepričani smo , da ste tudi sami prepoznali, da današnjega zaposlovalca poleg znanja zanima tudi naša ustvarjalnost.

INŽENIRJI BOMO!

Ker se omenjenega zavedamo tudi na ERUDIO izobraževalnem centru, so naše gimnazijce 13. marca 2018 obiskali strokovnjaki, ki so vsak na svojem področju zelo uspešni. Povedali so svoje zgodbe in dijakom dali uporabne nasvete, kako se pravilno odločiti za študij in poklic.Dogodek je bil hkrati tudi promocija tehničnih in naravoslovnih poklicev in inovativnosti med dijaki naših tretjih in četrtih letnikov in jih navdušiti za ustvarjalnost v tehničnih poklicih, ki nas bo vodila k dvigovanju dodane vrednosti in konkurenčnosti.

           

NE TESLO. TESLA BOM!

Druženje so pripravili pod domiselnim naslovom »Ne teslo, Tesla bom!« in tudi s tem poudarili, da želijo mladim približati prihodnost. Niso pa pozabili opozoriti, da za ustvarjalnost in rast potrebujemo inženirje vseh poklicev, torej tudi tistih, ki niso neposredno vezani na naravoslovje. Zato so marsikaj uporabnega na srečanju slišali tudi naši “družboslovci”.

            

DIJAKE NAGOVORILI STROKOVNJAKI NAJRAZLIČNEJŠIH PODROČIJ

Dijake in profesorje so na dogodku nagovorili: Sandra Kecman, vodja digitalnega marketinga v podjetju Bisnode Southern Market, Rajko Novak, direktor slovenske podružnice korporacije OracleTomaž Žagar, razvojni inženir svetovalec v podjetju Danfoss Trata, dr. Matej Volk, vodja oddelka razvoja za regulatorje brez pomožne energije v diviziji daljinskega ogrevanja v Danfoss Trati, Alenka Vidic, generalna direktorica na mednarodnem projektu o28, Communication partner.

Zapisala: Nataša Muršec, profesorica slovenščine na ERUDIO zasebni gimnaziji