Študij gerokineziologije je prvi javno uveljavljeni program, ki vam bo poleg strokovne usposobljenosti, omogočil odlično izhodišče za nadaljevanje vaše poslovne poti.

Predstavljamo vam nekaj zanimivih in preprostih gerokinezioloških vaj:

Vodna aerobika je v zadnjih letih postala izjemno priljubljena oblika vadbe med vsemi starostnimi skupinami, še posebej med starejšimi. Vadba v vodi je idealna za tiste, ki trpijo za artritisom in drugimi oblikami bolečin v sklepih, saj plovnost vode manj obremenjuje sklepe. Vaje vodne aerobike izboljšujejo moč, prožnost in ravnotežje z minimalnim stresom za telo posameznika.

Tako kot vodna aerobika je tudi joga na stolu oblika vadbe, ki izboljšuje mišično moč, gibljivost, ravnotežje in prožnost, kar je ključnega pomena za zdravje starejših. Joga na stolu je izjemno dostopna oblika joge, ki zagotavlja manj stresa za mišice, sklepe in kosti kot druge oblike joge.

Vadbe z upornimi trakovi so prav tako med priljubljenimi oblikami vadbe. Uporni trakovi so raztegljivi trakovi iz gume, ki povečajo upornost pri vadbi z zmanjšanim stresom za telo. Ta oblika vadbe postaja vse bolj priljubljena med starejšimi, saj je idealna za krepitev telesnega jedra, kar izboljšuje držo, gibljivost in ravnotežje.

Pilates je priljubljena oblika vadbe, ki se osredotoča na dihanje, koncentracijo in moč jedra. Običajno vključuje tudi uporabo blazin, žog za pilates in drugih napihnjenih dodatkov, ki pomagajo povečati moč brez stresa zaradi vaj z večjim udarcem. Dokazano je, da pilates izboljšuje ravnotežje, razvija moč jedra in povečuje prožnost pri starejših.

Vas zanima več o programu GEROKINEZIOLOGIJA?

Za več informacij nam lahko pišete na: visokasola@erudio.si, ali pa si rezervirate online termin svetovanja preko obrazca 👉 TUKAJ.