V svetu kozmetične industrije se nenehno pojavljajo novi talenti, ki s svojo kreativnostjo in spretnostjo pogumno odpirajo vrata inovacijam. In kje lahko bolje vidimo to spoštovanje nadarjenosti in strasti kot na študentskih tekmovanjih? Pred nami je eden izmed takšnih dogodkov, ki bo zagotovo navdušil vse ljubitelje lepote – Student Cup v Manikiri.

Tekmovanje se bo odvijalo v soboto, 13. aprila 2024, od 9.00 do 13.30. Dogodek bo gostila prestižna lokacija Gospodarskega razstavišča na Sejmu kozmetike, lepote in frizerstva v Ljubljani, kjer se bodo študentke višjih strokovnih šol, med drugim tudi iz ERUDIO Višje strokovne šole, pomerili v treh kategorijah, ki bodo preizkusile spretnosti in domišljijo študentk:

  • French twist: V tej kategoriji bodo študentje ustvarjali pravo umetnost na nohtih z modeliranjem in podaljševanjem nohtov v videzu francoske manikire.
  • Salon design: Pod temo “Poroka na Bledu” bodo študentje ustvarjali pravljične dizajne na nohtih, uporabljajoč permanentni lak in svojo domišljijo.
  • One tone: Ta kategorija bo preizkušala natančnost in tehnično znanje pri modeliranju in podaljševanju nohtov s kvadratno obliko konice, uporabljajoč le en barvni gel.

Na tekmovanju bosta svoji znanji dokazovali tudi študentki študijskega programa Kozmetika ERUDIO Višje strokovne šole. Program je nastal zaradi vedno večjega povpraševanja ter vedno zahtevnejših potrošnikov na trgu kozmetičnih izdelkov in storitev. V Sloveniji obstaja izrazita potreba po strokovnem in izobraženem kadru, saj se področje kozmetike hitro razvija, s tem pa seveda tudi nove karierne in poslovne priložnosti.