Kot se za stare bajte ERUDIO zasebne gimnazije spodobi, so tudi letos novincem, torej fazančkom iz 1. letnika, pripravili “topel sprejem” – krst fazanov.

KRST NAMESTO ILIADE

Dobrodošlico so pripravili v ponedeljek, 19. decembra. Da bi bila sreča popolna, so jih presenetili kar med uro slovenščine. Čeprav so bili zelo zatopljeni v Ahilovo izpoved v Iliadi, so sklenili, da jim Homer ne bo zameril, če so tokrat sami deležni epskega dogodka 🙂

Priznati moramo, da so se dijaki 3. letnikov zelo potrudili. Pot so jim posuli s kockami in jim tako povedali, da jih v življenju poleg cvetja čaka tudi trnje.

Ko so jih okronali s fazanskimi pokrivali, se je dogodek lahko začel. Pod strogimi očesi in ušesi ostalih gimnazijcev in profesorjev, so prvčki morali zadovoljivo opraviti marsikatero nalogo. Tako so pokazali svoje slikarske sposobnosti (le da so te potekale dogodku primerno – z zavezanimi očmi), manjkale niso niti naloge, s katerimi so fazančki dodobra razmigali svoje perje in krhke kosti.

KRST NA ERUDIU – PRIJETNO DOŽIVETJE TUDI ZA FAZANE

Junaško so se borili in odlično opravili z vsemi ovirami, ki so jih čakale na poti do sprejema med polnopravne člane dijakov ERUDIO zasebne gimnazije. Krst se je zaključil s svečano prisego fazanov, ki so spoznali, da je krst na ERUDIU prav prijeten dogodek.

KRSTILI TUDI PROFESORJE
prfoksi-krst-1

Krst fazanov – profesorjev.

Temu pa lahko pritrdimo tudi profesorji, ki smo se učiteljskemu zboru priključili v tekočem šolskem letu.  Dijaki so namreč krst pripravili tudi nam. Dokazali smo, da znamo peti in igrati na inštrumente, četudi kdaj kakšen ton pobegne v napačno smer 😉

Tudi tokrat lahko zavpijemo: krst fazanov 2016/17 je uspel! Dobrodošli prvčki. Postali ste polnopravni člani ERUDIO zasebne gimnazije.

Nataša Muršec, profesorica slovenščine na ERUDIO zasebni gimnaziji.