Lansko leto sem pred novoletnimi prazniki preizkusila recept Eve Natlačen, objavljen na strani Odprte kuhinje. Piškoti so ODLIČNI, vse skupaj pa vam bo vzelo manj kot uro časa. Sestavine– 200 g nasekljane temne čokolade, nasekljane– 125 g surovega masla– 150 g sladkorja v prahu– 100 g svetlorjavega sladkorja– 2 veliki jajci– 130 g navadne bele moke– 3 čajne žličke kakava v prahu– 1 čajna žlička pecilnega praška– 1/4 čajne žličke soli Posip (tukaj ste lahko zelo kreativni, nekaj predlogov).

  • sol v kristalih (mogoče se sliši nenavadno, ampak dejansko je je bil ta posip najboljši!)
  • čokoladne mrvice
  • koščki čokolade

Priprava:

  1. Čokolado in maslo stopite nad vodno kopeljo. Ko je nared, postavite na stran.
  2. V mešalniku natanko 5 minut penasto stepajte jajca, rjavi sladkor ter sladkor v prahu, nato dodajte stopljeno čokolado.
  3. Nato v drugi posodi zmešajte suhe sestavine (pazite, da kakav ne bo v grudicah) ter jih dodajte v posodo z jajci in čokolado. Hitro pomiksajte, na koncu pa pomešajte še s spatulo ali kuhalnico, da se tudi sestavine, ki so se nabrale na dnu posode, zamešajo v testo.
  4. Piškote oblikujte s pomočjo zajemalke za sladoled (saj je nekoliko tekoče) in ga polagajte na pekač, ki ste ga obložili s papirjem za peko. Med posamezno porcijo pustite dovolj prostora, da se bodo piškoti lahko razlezli, a ne sprijeli med seboj.
  5. Še nepečene piškote malce posolite, nato pa jih postavite v že ogreto pečico za 12 minut.
  6. Piškoti bodo iz pečice prišli čudovito razpokani in omamno dišeči. Počakajte 20 do 30 minut, preden jih poberete s pekača. Naj se ohladijo in malce upadejo, saj bodo tako mehkejši in imeli čudovito rahlo sredico.

Opomba: pri tem receptu je nadvse pomemben čas, zato si najprej pripravite dva pekača s papirjem za peko, pečico pa segrejte na 180 stopinj Celzija.

Si tudi vi želite dobro peči in kuhati? Na ERUDIO višji šoli se lahko vpišete v program Gostinstvo in turizem, kjer boste poleg učenja novih spretnosti v kuhinji, nadgradili tudi svoje znanje.

Celoten prispevek si lahko ogledate na strani Odpre Kuhinje: https://odprtakuhinja.delo.si/recepti/30-minutni-cokoladni-piskoti-ki-so-nas-sezuli/

Draga Eva, hvala za odličen recept!