Delo organizatorja poslovanja v gostinstvu in turizmu je aktivno, zanimivo in ustvarjalno. Poklici znotraj teh dveh panog ponujajo vsak dan nove izzive, priložnosti za spoznavanja novih ljudi ter stalne možnosti za razvoj in izpopolnjevanja. Delo ni enostavno, vsekakor pa je zelo dinamično.
Ste skeptični glede študija in prihodnosti panoge zaradi situacije s korono? Sedaj je čas za inovativne pristope in vašo domišljijo, kako razumeti potrebe gostov, jim ponuditi nekaj več ali na drugačen način in se s tem uveljaviti na trgu.
Vljudno vabljeni na informativni pogovori in k vpisu v program Gostinstvo in turizem!
Način izobraževanja
- 2 letni, javno veljaven izredni študij, ovrednoten s 120 kreditnimi točkami (KT)
- Možnost klasičnega (Klasik paket) ali online načina izobraževanja (Fleksi ali Premium paket)
- Ob začetku študijskega leta dobite urnik za celo študijsko leto, da lahko uspešno načrtujete in usklajujete vse obveznosti
- Modularna izvedba predmetov (predmet za predmetom), ki omogoča lažjo organizacijo učenja
- Študij poteka dvakrat tedensko v popoldanskem času (med 16:30 in 20:15)
- Izvedba predavanj je v prostorih ERUDIO Višje strokovne šole na Litostrojski cesti 40 v Ljubljani, za tiste, ki boste predavanja spremljali v predavalnici
- Praksa je obvezni del študija; izvaja se pri delodajalcih
Pogoji za vpis
- opravljena splošna oziroma poklicna maturo ali končano temu ustrezno izobraževanje po prejšnjih predpisih
- opravljen mojstrski, delovodski ali poslovodski izpit, tri leta delovnih izkušenj ter opravljen preizkus znanja iz splošnoizobraževalnih predmetov v obsegu, ki je določen za poklicno maturo v srednjem strokovnem izobraževanju
Predmetnik
1.letnik
- Strokovna terminologija v tujem jeziku
- Poslovno sporazumevanje in vodenje
- Ekonomika podjetja
- Ekonomika turizma
- Pravni predpisi
- Poslovna informatika s statistiko
- Osnove gastronomije
- Turistična geografija in kulturna dediščina
- Smer gostinstvo:
- Kuharstvo z organizacijo dela 1
- Strežba z organizacijo dela 1 - Smer turizem:
- Osnove kuharstva
- Osnove strežbe
2.letnik
- Osnove projektnega menedžmenta
- Trženje v turizmu
- Prosto izbirni predmet
- Smer gostinstvo:
- Poslovanje prenočitvenih in prehrambenih obratov
- Gastronomija
- Strokovna terminologija v tujem jeziku 3
- Kuharstvo z organizacijo dela 2
- Strežba z organizacijo dela 2 - Smer turizem:
- Poslovanje hotelov in turističnih agencij
- Dopolnilne turistične dejavnosti
- Strokovna terminologija v tujem jeziku 2
- Strokovna terminologija v tujem jeziku 3
- Prosto izbirni predmet - Praktično izobraževanje 1 in 2
Zaključek študija: diplomsko delo z zagovorom
Šolnina in plačilni pogoji
- KLASIK
- 1389 €
- Znesek velja ob enkratnem plačilu pri vpisu za eno študijsko leto
- Klasičen študij
- Šolski email z neomejenim prostorom
- Spletni dostop do gradiv
- Klasična predavanja
- -
- -
- -
- Prijavi se zdaj!
- Možnost obročnega plačila
- FLEKSI Online
- 1488 €
- Znesek velja ob enkratnem plačilu pri vpisu za eno študijsko leto
- Fleksibilen študij
- Šolski email z neomejenim prostorom
- Spletni dostop do gradiv
- Klasična ali online predavanja
- Posnetki online predavanj
- -
- -
- Prijavi se zdaj!
- Možnost obročnega plačila
- PREMIUM Online*
- 1587 €
- Znesek velja ob enkratnem plačilu pri vpisu za eno študijsko leto
- Premium študij
- Šolski email z neomejenim prostorom
- Spletni dostop do gradiv
- Klasična ali online predavanja
- Posnetki online predavanj
- Online opravljanje izpitov
- Kamera in slušalke
- Prijavi se zdaj!
- Možnost obročnega plačila
- Vpisnina
- 231 €
- Velja za vse pakete za eno študijsko leto
* Nekatere, s predmetnikom določene aktivnosti (izpiti, vaje), potekajo na šoli oz. v za to namenjenih prostorih izven šole. Študenti so o tem pravočasno obveščeni.
** Strošek opravljanja diplome ni vključen v šolnino oz vpisnino
Popusti in dodatne ugodnosti
- POPUST ZA ZGODNJE PRIJAVE - 100 € popust za vse prijave v 1. roku
- POPUST ZVESTOBA 8% - za vse, ki ste se že izobraževali na ERUDIO (velja tudi za Zaris, Zavod IRC in EUROŠOLO).
- DRUŽINSKI POPUST 5% - za vse, katerih ožji družinski člani so se ali se izobražujejo na ERUDIO (velja tudi za Zaris, Zavod IRC in EUROŠOLO)
- PODJETJE 2+1 - pri vpisu treh oseb iz istega podjetja je najcenejša šolnina brezplačna. Velja za vpisane v istem študijskem letu in na isto stopnjo izobraževanja, v primeru, da je plačnik podjetje.
- ERUDIO športnik 7% ali 15% - popust 7% za kategorizirane športnike in 15 % za vrhunske športnike (skladno s pravili za dodelitev ugodnosti športniku).
Popusti se obračunajo na osnovno ceno šolnine (paket klasik). Pri posamezni šolnini se lahko obračuna več popustov, popusti se med seboj seštevajo.
Za dodatne informacije glede uveljavljanja popustov se obrnite na referat (01/500 86 81, Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.)
Potek vpisa
Informacije o točnih datumih za informativne dneve in prijavne roke najdete na strani Prijava in vpis
- Informativni dnevi v februarju
- 1. prijavni rok: prijava preko višješolske prijavne službe,
- 2. prijavni rok: prijava preko višješolske prijavne službe,
- Po zaključenem 2. prijavnem roku, vpis na še prosta mesta direktno na sedežu šole.
Individualni razgovori za informacije in svetovanje glede vpisa: 01/500 86 81, visjasola(at)erudio.si
Več informacij glede poteka vpisa dobite na straneh Višješolske prijavne službe: www.vss-ce.com/vps/
Kariera
Gostinstvo in turizem sta izjemno perspektivni, zanimivi in dinamični dejavnosti, ki sta tako v Sloveniji kot v svetu v porastu. V okviru študija se boste usposobili za opravljanje različnih aktivnosti s področja vodenja in organizacije del v turističnih in gostinskih podjetjih.
Primeri zanimivih poklicev znotraj panoge gostinstva in turizma so vodenje delovnih procesov, gostinskih in hotelskih obratov, delo v recepciji, v turističnih agenciji, vodenje potovanj, nabava in prodaja, vodenje delovnih skupin, organiziranje in nadzorovanje del, izvajanje analiz s področja poslovanja, izvajanje ekoloških, tehniških, varnostnih predpisov in sistema celovite kakovosti, delo v kuhinji ali strežbi.
Mnogi poklici omogočajo neposreden odnos z gosti in njihovo zadovoljstvo je vaša nagrada in takojšnji pokazatelj, da delate dobro. Je še kaj lepšega, kot vedno znova vedeti, da je gost z vašim delom zadovoljen?