Se želite ukvarjati z zdravjem in gibanjem? Potem imamo pravi izobraževalni program za vas!

Z veseljem vam sporočamo, da bomo na ERUDIO visokošolskem središču s študijskim letom 23/24 začeli z izvedbo novega, praktično zasnovanega študijskega programa na dodiplomski stopnji – GEROKINEZIOLOGIJE.

Veste, kaj je gerokineziologija?

GERONTOLOGIJA je veda, ki raziskuje staranje in KINEZIOLOGIJA je veda o gibanju človeškega telesa. GEROKINEZIOLOGIJA je torej znanstvena veda, ki preučuje gibanje človeškega telesa s fiziološkega, biomehanskega in psihološkega vidika, pri čemer se osredotoča na starejše.

Ta vrhunski program je zasnovan tako, da študente opremi z znanji in veščinami, ki jih potrebujejo za pomoč starejšim pri bolj zdravem in aktivnem življenju.

Gerokineziologija preučuje učinke vadbe in telesne dejavnosti na proces staranja. 

Ker populacija starejših narašča, bo veliko povpraševanja po kvalificiranih gerokineziologih, ki lahko oblikujejo in izvajajo varne ter učinkovite programe vadbe za starejše odrasle.

Naš program vodi ekipa strokovnjakov (predavateljev), ki imajo bogate izkušnje na področju kineziologije, fizioterapije, medicine, športnega trenerstva, dietetike, podjetništva, sociologije.

Spoznali boste teme, kot so fiziologija vadbe, biomehanika, osnove športne vadbe, masažne tehnike, dietetika … Prav tako boste imeli priložnost pridobiti praktične izkušnje s praktičnim usposabljanjem.

Z zaključkom našega gerokineziološkega programa boste dobro opremljeni za nove poklicne poti –delo v rehabilitacijskih centrih, življenjskih skupnostih starejših, organizirali boste lahko vadbe za starejše, delovali na področju promocije zdravja.

Imeli boste veščine, s katerimi boste resnično spremenili življenja starejših in jim pomagali ostati aktivni, zdravi in ​​neodvisni. 

Ne zamudite te izjemne priložnosti za začetek svoje kariere v gerokineziologiji!

Pišite nam še danes na visokasola@erudio.si, če želite izvedeti več o našem programu in kako se lahko prijavite. Lahko se odločite za individualno svetovanje na šoli ali pa si rezervirajte online termin svetovanja, ko vam to najbolj ustreza.