15. februarja nas bo ob 18.00 z obiskom počastil Matjaž Čadež, uspešen podjetnik, strokovnjak in, predvsem, ČLOVEK, ki razume, čuti in pomaga.

Poklicna pot Matjaža Čadeža se je začela v raziskovalnem okolju Instituta Jožef Stefan. Fizik po izobrazbi je svoje poslanstvo našel v računalništvu, programiranju in v vodenju.

V začetku sedemdesetih let se je pridružil podjetju Intertrade-IBM, v katerem je postal vodja oddelka za programsko opremo. Del svoje poklicne poti je preživel  v tujini. V Stockholmu je bil projektni vodja mednarodnih projektov v podjetju AU System. Leta 1992 pa je ustanovil družbo Halcom.

Podjetje Halcom je kmalu po ustanovitvi pokazalo svoj potencial in že leta 2003 prejelo nacionalno priznanje Zlata gazela kot najhitrejše rastoče podjetje. Vodilo Matjaža Čadeža je misel, da naziv gazela zaslužijo le podjetja, katerih glavni namen ni bogatenje posameznikov, temveč širše družbe. Njegovo poslovno vodilo je bilo in je povezovanje različnih (tudi konkurenčnih) partnerjev.

Po upokojitvi si aktivno prizadeva za povečevanje sodelovanja in zaupanja v Sloveniji za pozitiven vpliv na prihodnji gospodarski razvoj.

Nekoč je v nekem intervjuju dejal: »Na zunaj je uspeh, če obogatiš … Zame pa je uspeh, če najdeš osebno ravnovesje. Ne živeti za uspeh, ampak najti v življenju zadovoljstvo in osebno srečo.«

Podjetje Halcom je danes s svojimi rešitvami prisotno v treh centralnih bankah in klirinških hišah ter v več kot 70 komercialnih bankah v osmih državah na območju Evrope, Bližnjega vzhoda in Afrike. Matjaž Čadež je predsednik upravnega odbora Halcoma.

Čeprav je v pokoju, pa njegove misli še vedno iskrivo brskajo po novih spoznanjih. Tako je Čadeževo podjetje Hal mBills “krivo” med drugim tudi za to, da lahko danes plačamo kavico in položnice kar s svojim mobilnim telefonom.

PRIDEM (obvezna prijava)