Pri predmetu zdrav življenjski slog smo v tem šolskem letu naredili kar veliko različnih stvari. Za začetek nam je profesorica dala vprašalnik o Našem življenjskem slogu, ki smo ga izpolnili še isto uro in ga tudi shranili za konec šolskega leta, da bomo ob koncu leta videli razliko v odgovorih (če smo kaj napredovali).

Seveda smo povedali veliko o zdravi prehrani in nasploh pomenu besede „zdravje“. Ker pa se je novembra bližal dan sladkorne bolezni, smo se veliko pogovarjali tudi o tem in naredili govorne nastope na temo sladkorne bolezni. Ogledali smo si tudi dokumentarni film o steroidih.

Ko smo začeli z delom na daljavo, smo najprej govorili o imunskem sistemu. Potem pa tudi o zdravi prehrani in kako sestaviti zdrav jedilnik. Profesorica nas je seznanila z mobilno aplikacijo „MyFitnessPal“, pri kateri zapisuješ, katere in koliko obrokov poješ na dan, pri tem ti aplikacija prikaže koliko kalorij si vnesel v telo z določenim obrokom. Všeč nam je, da imamo veliko debat in lahko brez zadržkov vedno povemo svoje mnenje glede katerekoli teme.

Isidora Radomirović, 3.a