Z veseljem sporočamo, da so se po premoru globalne situacije s Covid 19 v letošnjem letu na ERUDIO višji in visoki šoli naši predavatelji in študenti spet lahko udeležili usposabljanj in študijskih mobilnosti v okviru programa Erasmus+. 

Za povratno informacijo smo prosili tako ravnateljico višje šole, mag. Ano Rozman, ki se je udeležila usposabljanja z naslovom Train the trainer, kakor tudi študenta na programu visoke šole Nika Rak, ki se je udeležil študijske izmenjave.  

»Usposabljanje je potekalo v Palermu v okviru organizacije ShipCon. »Usposabljanje je bilo odlično, dobila sem veliko novih in praktičnih vsebin, ki jih lahko uporabimo tako v okviru študijskega procesa višje šole kot tudi znotraj našega ERUDIO izobraževalnega centra. Izmenjave v sklopu Erasmus+ prispevajo k pridobivanju novih, praktičnih znanj, izmenjavi izkušenj, omogočajo pa tudi povezovanje z različnimi strokovnjaki iz podobnih področjih. Zelo priporočam vsem predavateljem. Pohvalila bi tudi pripravo in izvedbo dogodka s strani organizacije ShipCon« (mag. Ana Rozman).

»Moje izmenjava je trajala 4 mesece v Leiria-i, Portugal. Poleg študija sem odnesel tudi kulturne izkušnje, nova poznanstva ter spoznal Portugalsko v vsej svoji luči. Izkušnja, ki me bo zagotovo spremljala skozi vse življenje. Če iščeš kraj, ki ne velja ravno za enega izmed vele mest, vendar vseeno ponuja izkus tiste pristne Portugalske, potem je Leiria prava izbira« (Nik Rak, študent na programu Podjetništvo in mednarodno poslovanje)

Izmenjave v okviru projekta Erasmus+ torej niso možne samo za predavatelje, temveč tudi študente, ki s tem pridobijo neprecenljive praktične izkušnje študija in življenja v tujini.

Za izmenjavo v okviru projekta Erasmus+ na višji šoli skrbi Anja Kocbek (referat.vss1@erudio.si), na ERUDIO visoki šoli pa Tanja Tivadar (visokasola@erudio.si). V primeru, da bi se tudi vi udeležili izmenjave v okviru projekta Erasmus+, nas kontaktirajte!

Več informacij o projektu Erasmus+: