Povej nekaj malega o sebi.

Sem Tisa, dijakinja 4. letnika Erudio zasebne gimnazije. Že od nekdaj me zanima umetnost v vseh možnih oblikah. V osnovni šoli sem tako obiskovala glasbeno šolo in se učila igranja na violino, trenirala ples in vzporedno še kakšen šport ter pela v pevskem zboru RTV. Lansko šolsko leto pa sem naredila tudi avdicijo v muzikalu Mamma Mia.

Kdo in kdaj te je navdušil za muzikal?

Za muzikal sem se navdušila kar sama. Zanimivo se mi zdi, da tako uspešno združuje različna umetniška področja, vse od glasbe, plesa in igre do scenografije in kostumografije. Nastopi in vaje so predvsem v popoldanskih in večernih urah.

Kako torej izgleda tvoj običajen dan?

Moji dnevi so podobni dnevom mojih sošolcev in vrstnikov, s to razliko, da njihov ustaljen ritem prekinjajo dnevi, ko imamo predstave. Takrat so tu vožnje z avtobusi, ogrevanja glasilk, pomerjanja kostumov, generalke, trema, naraščanje napetosti, polne dvoranje in aplavz,  nato pa sem za nekaj dni spet srednješolka, ki se zjutraj zbudi in odpravi v šolo, se popoldne uči in druži s prijatelji, zvečer pa zaspi z mislijo na prihajajočo matematično kontrolko.

Trenutno veliko vadiš in nastopaš. Meniš, da si zato zamudila kak pomemben vlak?

Pravzaprav ravno nasprotno. Veseli me, da sem izkoristila priložnost in se prijavila na avdicijo, saj mi sodelovanje v muzikalu Mama Mia omogoča nepozabno izkušnjo, ki je zares ne bi želela zamuditi.

Koliko časa ti ostaja za ostale aktivnosti, ki te zanimajo?
Jasno je, da imam zaradi vaj in predstav manj prostega časa, kot bi ga imela sicer, a se temu prilagodim in poskušam izkoristiti proste trenutke.

Kako ti Erudio zasebna gimnazija pomaga pri uresničevanju tvojih sanj drugače od drugih šol?

Predvsem so mi v pomoč profesorji, ki razumejo, da sem zaradi predstav veliko odsotna. Veliko mi pomeni, da mi prisluhnejo in po potrebi pomagajo z usklajevanjem šolskega dela in obšolskih dejavnosti.

Še kak nasvet za mlade:

Naj se ukvarjajo s tistim, kar jih osrečuje.

Back to the future….: kako oziroma kje se vidiš čez 15 let?

Glede na to, da sanjam o fakultetah, ki ne vključujejo plesa in glasbe, iskreno upam, da bom ne glede na to s svojim delom zadovoljna. Vsekakor pa bo moje življenje tudi v bodoče tesno prepleteno z umetnostjo.

Napisala: Barbara Mravljak, prof.