Pozdravljeni sem Luka Sotlar in obiskujem 2.A razred Erudio zasebne gimnazije.

V drugem razedu osnovne šole sem začel trenirati hokej na ledu. Nekega dne sva z dedkom skupaj gledala svetovno prvenstvo v hokeju Češka proti Slovaški, takrat sem prvič zagledal najhitrejši ekipni šport in nisem se ga mogel nagledati. Od takrat ni bilo dneva, ko ne bi pomislil na hokej in vem da ga nikoli ne bo.

Moj dedek je leta 1960 tekel 400 in 800m na olimpijskih igrah v Rimu. Stric pa je bil perspektiven biatlonec, vendar mu poškodbe na kolenu pri 23 letih niso več dovolile teči na smučeh. Sestra je trenirala plavanje 7 let nato pa se je odločila za študij, babica pa je bila profesorica športne vzgoje.

Trenutno sem drugi vratar v članski ekipi Hk Slavija in prvi vratar pri Slaviji junior u18 ter u20 in prvi vratar slovenske reprezentance do 18 let. Sedemkrat sem osvojil s svojimi ekipami naslov državnega prvaka in skromno tretje mesto na svetovnem prvenstvu v asiagu 24. aprila.
Treningi in tekmovanja mi vzamejo praktično ves prosti čas zato drugih aktivnosti v glavnem nimam le za kitaro si še vzamem čas.

Mislim, da z svojim športom nisem zamudil nobenega vlaka, namreč vem točno, katerega lovim.

Erudio zasebna gimnazija mi omogoča to, kar mi nobena gimnazija v Ljubljani ne more, prilagajanje časa, individualne pogovore, dnevno obveščanje po internetu in prizadevanje za mojo izobrazbo.

Čez 15 let se vidim v močni hokejski ligi in zasidran na poziciji vodilnega članskega slovenskega vratarja.