V petek, 19. maja, smo se dijaki 2.  letnikov zbrali pred šolo in se ob enajstih z avtobusom odpravili v Portorož.

Tabor – 1. dan

Po dveh urah vožnje smo prispeli pred CŠOD Burja. Po kratkem uvodnem nagovoru vodje centra smo si razdelili sobe in se nastanili. Postregli so nam s kosilom in potem smo začeli s programom.

Naučili smo se osnov lokostrelstva in poskušali zadeti tarčo. Nekateri so bili uspešni, drugi manj. Ker nam je bilo vroče, smo se hladili kar v morju. Pojedli smo večerjo in se posušili, nato pa odpravili na sprehod po Portorožu.

V mestu smo imeli nekaj prostega časa. Pozno zvečer smo se vrnili v sobe in po napornem dnevu trdno zaspali.

Tabor – 2. dan

Naslednji dan je sicer deževalo, a nas dež ni ustavil. Odpravili smo se na vožnjo s kanuji. Po nekaj zamahih z vesli smo osvojili ritem in si ogledali gojišče školjk. Dež ali ne, v vsakem primeru bi bili mokri. Zvečer smo šli v Lucijo in se, za zadnji večer, malo pozabavali.
Nedelja je bila dan odhoda. Zadnjič smo se okopali v morju in nekaj dopoldneva preživeli na plaži. Pospravili smo svoje stvari in pospravili sobe. Ob štirinajstih nas je že čakal avtobus. Naložili smo prtljago in se odpravili proti domu. Na tem taboru smo doživeli kar nekaj nepozabnih trenutkov in utrdili naša prijateljstva. Vsi smo se vrnili živi in zdravi, profesorici pa skoraj z vsemi živci.

Pripravila: Neža Ru,dijakinja 2. letnika ERUDIO zasebne gimnazije.