Anita Horvat je perspektivna atletinja, ki se je izstrelila v vrh slovenske atletske smetane pod trenerskim vodstvom Roka Predaniča. Čeprav ji treningi ne dopuščajo veliko časa za druge dejavnosti, je Anita na Erudio izobraževalnem centru našla prostor in ljudi, ki so ji pripravljeni omogočiti uspehe tudi na študijskem področju. Ukradli smo ji nekaj minutk in jo povprašali, kako ji uspeva ostati v vrhu na vseh področjih.

Študij + treningi = ERUDIO IC

Zakaj ste se odločili za študij na Erudio izobraževalnem centru? Kaj Vas je prepričalo?

Preden sem se vpisala na Erudio izobraževalni center, sem bila vpisana na fakulteto za šport. Tam zame študij ni bil mogoč zaradi težkega usklajevanja obveznosti, zato sem želela študirati nekje, kjer bom treninge in študij lahko usklajevala. Pozanimala sem kako poteka študij na Erudiu in se tudi posvetovala z ravnateljico šole. Ker sem vedela, da na Erudiu ne bom imela težav z usklajevanjem mojih športnih obveznosti, je bil Erudio izobraževalni center zame prava izbira.

Kako usklajujete študijske s športnimi obveznostmi? Glede na to da imate, najverjetneje, treninge vsak dan (ali tudi večkrat na dan), kje v tem urniku je prostor za študij?

Predavanja na Erudiu potekajo v večernih urah, zato lahko preostanek dneva izkoristim in se takrat posvetim treningom in drugim obveznostim. Poleg tega se mi na šoli prilagodijo z izpitnimi roki, v kolikor imam v času rednih rokov predvidene priprave ali tekmovanja v tujini. 

Ključna je disciplina.

Ključna je disciplina

Ali sta si šport (treningi) in študij morda v čem podobna?

Tako pri športu kot pri študiju velja, da je za uspeh potrebna disciplina, vztrajnost ter motiviranost za dosego cilja.

Najverjetneje vam čas ne dopušča, da bi bili prisotni na vseh predavanjih? Ali vam manjka stik s soštudenti oz. kako ga (če ga) vzdržujete?

Kolikor se le da se trudim biti prisotna na predavanjih. Kadar pa mi na predavanje ne uspe priti, se o snovi in morebitnih obveznostih pozanimam na spletni učilnici ali pri dveh študentih, ki sta ravno tako atleta in ju na stadionu srečam skoraj vsak dan.

Kaj bi svetovali vsem, ki imajo kakšne obštudijske interesne dejavnosti (šport, umetnost …) in bi hkrati želeli karierno napredovati?

Na Erudio izobraževalnem centru nimam nikakršnih težav z usklajevanjem študijskih obveznosti s športnimi. Zato vsem, ki si v življenju želite uspeti na različnih področjih, svetujem študij na Erudiu, saj se boste tako lahko v celoti posvetili tudi drugim obveznostim, ki niso nujno povezane s študijem in tako ohranili vse tisto, kar vam v življenju veliko pomeni.

Nataša Muršec, profesorica slovenščine na ERUDIO zasebni gimnaziji.