Pa smo jo dočakali! Prvo ekskurzijo po korona izolaciji!

Višja strokovna šola Erudio je pod vodstvom mag. Štefana Novaka, v soboto, 28. 5. 2022, organizirala strokovno ekskurzijo, ki so se je udeležili študenti logistike obeh letnikov, ravnateljica ga. Ana Rozman in vodja strokovnega aktiva mag. Tomaž Ramšak.

Ekskurzija je bila tematsko usmerjena na področje logistike, zato smo se odpravili v nacionalno luko Slovenije, Luko Koper, in na ogled tovorne železniške postaje v Kopru. Ker pa je vedno potrebno poskrbeti za lačne popotnike in za sklepanje novih prijateljstev, smo se po končanem ogledu odpravili v Kubed na osmico Kmetije Jakomin.

Zbor na parkirišču Dolgi most ob 7.00 zjutraj, naše Štajerke pa že navsezgodaj nasmejane!

Postanek pred nakupovalnim središčem Park Center Koper, kjer so se nam pridružili še tisti, ki so v Koper prišli z avtom. Odlična priložnost za spoznavanje in klepet ob kavici ali čaju. Vsi smo bili veseli srečanja v živo in nasmehov naših kolegov izven ekranov. Aja, pa Danijel Jukić, hvala za kavo!

Vsi zbrani smo se z avtobusom odpravili proti Luki Koper. Ob check-inu v prosto carinsko cono se nam je pridružil še vodič, bivši učenec mag. Štefana Novaka, zdaj že nekaj let zaposlen kot varnostnik v Luki.

Z avtobusa smo opazovali kontejnerski terminal, vlačilce, tovorne ladje, špansko mornarico, peljali smo se mimo skladišč, silosov, hladilnic, kupom premoga, parkirišč za avtomobile, …

Poglej, še svoje gasilce imajo!

Glavno cestno pravilo Luke Koper? Ja, pravilo močnejšega, seveda!

Obvezna skupinska fotka!

Sledil je še ogled tovorne železniške postaje Koper, kjer so nam zadovoljni zaposleni predstavili njihovo vsakdanje delo. Poglej ta razgled iz pisarne!

Za zaključek čudovitega izleta pa še na osmico na Kmetijo Jakomin, kjer se še vedno trudijo obdržati tradicijo svoje dežele in ponujajo domače izdelke, vse od svojega vina do odličnih mesnin!

Prispevek so pripravili študentje, udeleženi na ekskurziji.

Več o programu Logistično inženirstvo najdete: TUKAJ.