Na ERUDIO zasebni gimnaziji imamo veliko uspešnih športnikov in nadarjenih literatov. Naši dijaki so pisana paleta še različnih talentov, zato se trudimo, da tekom šolanja z dogodki in obšolskimi dejavnostmi zadovoljimo vsak okus. Kako smo vstopili v jesen? S športom in literaturo.

Na slovenski dan športa so dijaki izdelali poučne plakate na temo športa in zdravega življenjskega sloga ter pripravili športno različico vsem znane igre Monopoly. Mimogrede; ste vedeli, da v možganih ni receptorjev za bolečino, zato nas možgani ne morejo boleti? Če boste v tem mesecu obiskali naše prostore, boste videli, da je lahko celo vsem naporna hoja po stopnicah zabavna. 

Zadnji septembrski petek smo posvetili literaturi. ERUDIO zasebna gimnazija vsako leto priredi romantičen literarni-umetniški dogodek Večer po zvezdami. Dijaki so prevajali tujo literaturo, napisali svojo (prvo) pesem, izdelali lavirane ilustracije in spletli nova prijateljstva. Med prevajanjem smo ugotovili, da je slovenščina zelo romantičen jezik in da je pravljica Ostržek največkrat prevedeno leposlovno delo na svetu.

Le kaj pripravljamo v mesecu oktobru? Če smo se ta mesec podučili, kako skrbeti za svoje telo, bomo v oktobru veliko časa posvetili temu, kako poskrbeti za sočloveka. 

Preberite več o ERUDIO zasebni gimnaziji TUKAJ.