V času šolanja pri nas imajo dijaki na voljo veliko športnih aktivnosti, ki se izvajajo skozi redne ure športne vzgoje, športne dneve, medrazredna in medšolska športna tekmovanja ter tabore.

Redne ure športne vzgoje se izvajajo večinoma v telovadnici, jeseni in spomladi ob lepem vremenu pa tudi v športnem parku Šiška, poudarek je na igrah z žogo ter izboljšanju splošne kondicije.

Vsako šolsko leto izvedemo tri športne dni, pozimi sta stalnica alpsko smučanje in deskanje, pri ostalih vsebinah pa skušamo biti čim bolj raznoliki ter dijakom predstaviti tudi športe in aktivnosti, ki niso toliko v ospredju.

Naši športi:

– smučanje in deskanje,
– orientacijski tek,
– odbojka na mivki,
– spinning,
– pilates,
– paintball,
– pohod,
– krpljanje, sankanje.

Velik poudarek je tudi na športnih tekmovanjih, kjer lahko dijaki preizkusijo svoje gibalne sposobnosti in znanje. Medrazredni turnir v odbojki je tekmovanje, kjer imajo možnost nastopiti vsi naši dijaki.

Na medšolskih tekmovanjih se tradicionalno udeležujemo košarke, nogometa, odbojke, tenisa, namiznega tenisa, badmintona, teka trojk, občasno pa tudi rokometa, atletike, krosa in golfa. Najvidnejše uvrstitve pri ekipnih športih smo dosegli pri košarki, pri individualnih pa pri tenisu in badmintonu.
Na športnem taboru, ki ga izvajamo v drugem letniku, obiskujemo domove CŠOD po različnih krajih po Sloveniji (Bohinj, Dravograd, Tolmin, …). Namen je druženje ob spoznavanju različnih športnih aktivnosti:

– športno plezanje,
– gorsko kolesarjenje,
– lokostrelstvo,
– kanuizem in kajakaštvo,
– pohodi v sredogorje.

Dodaten športni utrip šoli dajejo tudi številni vrhunski in perspektivni dijaki športniki. Prevladujejo košarkarji, rokometaši, nogometaši in plesalci, sicer pa imamo vsako leto različno paleto vpisanih športnikov. Svoje šolske obveznosti lahko opravljajo preko izpitov, tudi na daljavo, kar pomeni, da lahko lažje načrtujejo svoje športne aktivnosti.

Pripravil: Aleksandar Lazić, prof. ŠVZ