Sem pozitivno in nasmejano dekle, ki ima rado izzive 🙂 Z baletom se ukvarjam 9 let, druge zvrsti pa sem plesala, ko sem bila še zelo majhna.

Zakaj balet, si si to želela že kot majhna deklica?

Ko sem bila stara 9 let, so v kraju, kjer živim, začeli poučevati balet. Zdelo se mi je zanimivo in sem šla. Takrat se mi res ni sanjalo, v kaj se bo ta nedolžna radovednost sprevrgla skozi leta. No, moram pa priznati, da me je kot majhno punčko seveda dodatno spodbudilo dejstvo, da balerine nosijo lepe kostume s kristalčki, bleščicami in kronice.

Kako je prišlo do treniranja v tujini, na Cipru?

V Sloveniji sem spoznala svetovno znano trenerko, s katero sem začela trenirati in se pripravljati na razna tekmovanja in nastope. Ker se je medtem preselila na Ciper, se mi je zdelo samoumevno, da se tja preselim tudi jaz. Tako sem spakirala kovčke, škatle, spraznila sobo, objela svojo družino in odšla za njo.

Kako ti Erudio zasebna gimnazija pomaga pri tvoji plesni karieri?

Če ne bi bilo Erudia, tudi tik pred maturo ne bi bila, saj so edini, ki omogočajo šolanje na daljavo. Poleg tega pa razumejo, da je ples zame na prvem mestu. Res sem vesela, da sem našla to šolo, saj lahko tako treniram in hkrati delam srednjo šolo. So zelo prilagodljivi, profesorji so mi vedno pripravljeni pomagati in dati še kakšna dodatna navodila ali razlago snovi, česar na prejšnji šoli nisem bila vajena.

Kako je živeti tako daleč od doma – kaj ti je všeč in kaj morda pogrešaš?

Mislim, da sem v tem času, ko živim v tujini, zelo odrasla. Kar naenkrat si kuhaš, pereš in pospravljaš sam, plačuješ položnice in si kupuješ hrano ter vse, kar potrebuješ. Če se kaj pokvari, ni očeta, ki bi to popravil zate. Tudi žuželke moraš pobijati sam – verjetno najslabši del tega, da živim sama. Seveda sprva ne poznaš nikogar, vse ti je novo, svojo družino vidiš le na Skypu, kar seveda ni isto kot v živo. Vendar niso samo slabosti, je tudi ogromno prednosti. Živiš na svojem, naučiš se stvari, ki te jih v šoli ne morejo, naučiš se ceniti čisto druge stvari, kot si jih cenil prej. Vidiš, da ti stvari, ki so ti bile prej samoumevne, niso več. Sama sem veliko bolj začela ceniti družinske odnose in malenkosti, ki so me spomnile na dom. Paket iz Slovenije, v katerem je bila Domačica in kakšna Argeta, mi je polepšal ne samo dan, ampak kar cel teden!

Kakšni so tvoji načrti za prihodnost?

Napočil je čas, ko bo treba za nekaj časa na prvo mesto postaviti šolo, saj me letos čaka matura. Tako bom zaradi opravljanja mature prišla tudi v Slovenijo in za nekaj časa prekinila treninge. V zadnjih dveh letih praktično nisem imela pavze, tako da mi bo malo počitnic prišlo prav. Ta čas bom izkoristila tudi za temeljito okrevanje po poškodbi, saj se bo le tako res dobro pozdravila. V tem času se lahko zgodi toliko različnih stvari, da je nemogoče predvideti, kje bom čez nekaj mesecev.