V petek, 27. 9. 2019, smo se nekateri dijaki ERUDIO Zasebne gimnazije zbrali z namenom, da bi obeležili noč branja. Namen tega dogodka je bil, da bi tudi mi, dijaki, doživeli branje knjige kot dogodek, da bi razvili veselje do branja in da bi se družili.

NOČ BRANJA – POVEZAVA S PROJEKTOM EVROPA BERE

Dogodek smo organizirali tudi v povezavi s projektom “Nacionalni mesec skupnega branja” oz. v povezavi z evropsko bralno kampanjo Evropa bere.

PESTRA PALETA AKTIVNOSTI

Tudi med letošnjim dogodkom smo imeli kar pestro paleto aktivnosti, ki smo jih lahko izbrali. Lahko smo prevajali slovenske pesmi in ostale pripovedi v angleščino oz. nemščino ali obratno. Ali pa smo narisali naslovnico svoje najljubše knjige oz. poskušali prepričati ostale, da bi jo prebrali.

Nekateri so ustvarjali svoj strip, kjer so bili ponujeni zanimivi naslovi, kot npr. Letališki rentgen v kovčku Martina Krpana zazna čudno belo snov ali pa Teta Pehta mora Evropski patentni urad prepričati, da so njene kapljice originalna iznajdba …

Spet drugi so izdelali svoje kazalke za knjige. Dogodek je bil nadvse zanimiv in poučen, na koncu pa smo bili celo pogoščeni s pico. Menim, da smo dosegli cilj dogodka, saj smo se domov odpravili zadovoljni, sproščeni, polni vtisov in z novim znanjem.

Poročilo pripravil: Timotej Nikič, 4.a, ERUDIO Zasebna gimnazija