NEGA KOŽE JE IZREDNEGA POMENA TUDI POZIMI

Naša koža je v zimskem času še posebej izpostavljena najrazličnejšim zunanjim vplivom, na katere se težko sproti prilagaja. Zato ji moramo z vsakdanjo nego pomagati po najboljših močeh. Mrzel in vlažen zrak zunaj, topel in suh zrak v notranjih prostorih. Za našo kožo je hitro menjavanje okolja naporno, zato tudi njene naravne funkcije težko sledijo tem spremembam. Ker pa je danes na trgu že mnogo najrazličnejših negovalnih izdelkov, lahko že z malo truda koži olajšamo njeno delo in poskrbimo, da bo tudi pozimi mehka in gladka.

POSKRBIMO ZA GLOBINSKO VLAŽENJE!

Poleg čistilnih in negovalnih izdelkov, ki jih vsakodnevno uporabljamo pri svoji rutini, moramo v zimskem času poskrbeti, da kožo dodatno vlažimo in negujemo. Pri tem moramo uporabljati izdelke, ki kožo globinsko vlažijo, hkrati pa moramo vlago nato tudi zadržati in preprečiti njeno pospešeno izhlapevanje. Zato naj naši izdelki vsebujejo vlažilno formulo, vsebovati pa morajo tudi povečan delež maščobnih komponent, ki preprečujejo izhlapevanje vlage in dodatno negujejo izsušeno kožo.

NAJ NARAVA POSKRBI ZA NEGO KOŽE …

Naj gre za naš obraz ali celo telo, v zimskem času je nega kože izrednega pomena. Preprečiti moramo suhe, luskaste predele, ki jih povzroči konstantno spreminjanje temperatur in vlažnosti zraka. Če se vam zdi trg zasičen z izdelki, med katerimi se ne znajdete, ali se vam zdi to še dodaten strošek, ki obremeni vašo, med prazniki že tako obremenjeno denarnico, predlagamo doma narejene maske in druge preparate za nego kože. Tudi v naravi je namreč veliko sestavin, ki lahko kožo v zimskem času nahranijo in poskrbijo za nego.

NEGOVANJE Z MEDOM, OLJEM, JAJČNIM BELJAKOM …

Ena takih sestavin je med, ki je dobrodošel v zimski negovalni rutini. Dodajte mu oljčno olje, jajčni beljak za normalno ali rumenjak za bolj suho kožo in že imamo hranljivo doma pripravljeno masko za obraz, ki bo razdraženo kožo pomirila in jo zavarovala pred zunanjimi vplivi. Maski dodajte še rjavi sladkor ali žličko zdroba in vaša maska bo pri spiranju delovala kot piling in odstranila suhe, odmrle dele povrhnjice.

Nega kože je pozimi izredno pomembna.

OBVEZNA “ZIMSKA OPREMA”: KREMA Z ZAŠČITNIM FAKTORJEM

Poleg naravnih, doma pripravljenih izdelkov pa nikar ne pozabite v svojo rutino vključiti tudi kreme z zaščitnim faktorjem. Kljub temu da smo pozimi manj izpostavljeni sončnim žarkom, moramo kožo zaščititi, saj je v tem času še bolj občutljiva. Predvsem moramo na to biti pozorni, ko se odpravimo na kakšen izlet ali smučanje v višje ležeče kraje. Višje kot smo, bolj so namreč sončni žarki nevarni naši koži. Poleg tega pa sneg zaradi odbojne barve povzroči, da smo tako kot poleti izpostavljeni sončnim opeklinam. Zato se držimo pravila: višje kot smo, bolj smo izpostavljeni sončnemu sevanju in višji zaščitni faktor zaščitne kozmetike moramo uporabiti. To velja predvsem za izpostavljene predele, kot je obraz, pri čemer pa seveda ne smemo pozabiti, da je nadvse pomembna tudi nega ustnic.

Nega kože

V zimskem času torej poskrbimo za redno in bogato negovalno rutino, ki bo našo kožo negovala in zaščitila.

Pripravila: Aja Jesih, ERUDIO BEAUTY