Prostori našega izobraževalnega centra so včeraj spet malo bolj zaživeli. S počitnic se je namreč vrnila večina strokovnih delavcev. Novo šolsko leto se nezadržno bliža in želimo se čim bolje pripraviti nanj kljub dejstvu, da smo trenutno – tako kot drugi izobraževalni zavodi –  še vedno v precej negotovi situaciji, kar se tiče njegovega začetka. Vseeno pa smo na Erudiu dobro pripravljeni na vse scenarije, po katerih se bo odvil začetek novega šolskega leta.

Druga polovica šolskega leta 2019/2020 je potrdila našo dobro pripravljenost na izvedbo pouka na daljavo, zato verjamemo, da bomo tudi v primeru ponovne potrebe po izvedbi pouka na daljavo tega zelo uspešno izvedli. Ker smo imeli na Erudiu že pred kritičnim »korona« časom dobro utečen študij na daljavo, smo marca po zaprtju šol hitro vzpostavili pouk na daljavo za naše gimnazijce in ostale srednješolce. Kot ena redkih šol smo izvajali video predavanja na daljavo v realnem času, tako da naši dijaki niso zamudili ali izgubili dragocenih ur pouka. Predavanja so bila pozneje v spletnih učilnicah na voljo za ponovni ogled. Spletne učilnice so profesorji redno posodabljali.

Preverjanja in ocenjevanja znanja smo izvedli deloma na daljavo, deloma v šoli, potem ko je bilo to spet mogoče. Na Erudiu razpolagamo s primerno opremo, ki omogoča zanesljivo in realno preverjanje oz. ocenjevanje znanja na daljavo.  Prav možnost online študija, posneta predavanja, ki si jih je bilo mogoče ogledati tudi pozneje, in vsesplošno fleksibilnost na Erudiu vzpostavljenega sistema so v junijski anketi kot največjo prednost izpostavili tudi naši dijaki in študenti. Zaradi vsega napisanega na Erudiu v novo šolsko leto tako vstopamo pogumno in samozavestno, obenem pa se trudimo in želimo našo ponudbo še izboljšati. Prepričajte se v to še sami in se nam pridružite. Veseli vas bomo!