Slovenija ponuja veliko gastronomskih presenečenj. Z bogato kulturno dediščino, slikovitimi pokrajinami in raznolikimi lokalnimi sestavinami se Slovenija ponaša z edinstveno kulinariko. Tokrat vas bomo popeljali na razburljivo potovanje skozi nekaj najbolj zanimivih kulinaričnih doživetij, ki jih lahko doživite v naši čudoviti državi.

Okušanje vrhunskih vin v Vipavski dolini: Vipavska dolina, znana po svojih slikovitih vinogradih, je pravi raj za ljubitelje vina. Tu lahko obiščete številne vinske kleti, kjer boste lahko okušali vrhunska vina, kot so Zelen, Pinela in Rebula. Poleg tega lahko v lokalnih restavracijah uživate tudi v tradicionalnih jedeh, ki so popolno dopolnilo k izvrstnim vinom.

Kuhanje s kuharskimi mojstri v Hiši Franko: Hiša Franko, ki se nahaja v Kobaridu, je ena najbolj znanih restavracij v Sloveniji. Vodi jo priznana kuharska mojstrica Ana Roš, ki je prejela tudi naziv najboljše kuharice na svetu. V Hiši Franko lahko doživite unikatno kulinarično izkušnjo, kjer se lahko pridružite kuharskemu tečaju in se naučite pripravljati jedi pod vodstvom vrhunskega kuharja.

Najokusnejše tradicionalne jedi v Gostilni pri Lojzetu: Gostilna pri Lojzetu, ki se nahaja v dvorcu Zemono blizu Vipave, je pravi dragulj, ko gre za slovensko kulinariko. Tu boste lahko svoje brbončice razvajali s tradicionalnimi jedmi, ki so pripravljene z lokalnimi sestavinami in navdihom iz preteklosti. Vse jedi so umetniško pripravljene in predstavljajo pravi gurmanski užitek.

Raziskovanje morskih okusov v Piranu: Ob obali Jadranskega morja se nahaja slikovito mestece Piran, ki je priljubljena destinacija za ljubitelje morske hrane. Tu lahko uživate v svežih morskih sadežih, kozicah in ribah. Priporočljivo je obiskati eno od lokalnih ribjih restavracij in se prepustiti razkošju okusov, ki jih ponuja Jadransko morje.

Sprehod po ljubljanski tržnici: Obisk ljubljanske tržnice je nepogrešljiv del kulinarične izkušnje v Sloveniji. Na tej pisani tržnici boste našli bogato ponudbo svežega sadja, zelenjave, mesa, rib, medu, domačega kruha in številnih drugih lokalnih dobrot. Lahko se sprehodite med stojnicami, se pogovarjate z lokalnimi pridelovalci in poskusite nekaj tradicionalnih jedi, kot sta na primer kranjska klobasa ali potica.

Slovenija je dežela, ki skriva številna zanimiva kulinarična doživetja. Ne glede na to, ali ste ljubitelj vina, morske hrane ali tradicionalnih slovenskih jedi, boste zagotovo našli nekaj, kar vam bo pričaralo nepozabno kulinarično izkušnjo. Ne odlašajte in se podajte na kulinarično raziskovanje naše čudovite dežele!

Si tudi vi želite stopiti v svet gastronomije? Delo organizatorja poslovanja v gostinstvu in turizmu je aktivno, zanimivo in ustvarjalno. Poklici znotraj teh dveh panog ponujajo vsak dan nove izzive, priložnosti za spoznavanja novih ljudi ter stalne možnosti za razvoj in izpopolnjevanja.

Na ERUDIO višji šoli vam nudimo možnost študija na programu Gostinstvo in turizem.

Vas zanima več o programu? Pokličite nas na: +386(1)500-86-80 ali nam pišite: visjasola@erudio.si in pridobite vse informacije o študiju na ERUDIO višji šoli.