Začetek oktobra smo učitelji praznovali svoj dan; svetovni dan učiteljev. Biti učitelj je izjemen poklic, ki ima veliko moč – a te se še vedno najbolj zavedajo prav učitelji. Vsaka nova generacija ERUDIO dijakov nas nauči nekaj novega, mi pa se resnično trudimo, da jim med izobraževanjem privzgojimo tudi vrednote, ki jih danes v svetu primanjkuje – sočutnost, solidarnost, medsebojna ljubezen, spoštovanje, skrb za sočloveka.

Mesec november pa je bil pri nas v znamenju raziskovalne dejavnosti. Vsi profesorji smo veseli, da lahko pomagamo sooblikovati prihodnost naših mladih nadobudnežev.

Več o ERUDIO zasebni gimnaziji si lahko preberete TUKAJ.

Maturantje so se v oktobru odpravili na strokovno ekskurzijo po Gorenjskem. Geografi in zgodovinarji so združili moči ter znanje in z odliko opravili interni del mature. Povedali so, da se jim sploh ni zdelo, da so pravzaprav na ekskurziji, ker so v raziskovanju lepot tako uživali.

Kako sprejeti in ozavestiti drugačnost, je vprašanje, s katerim se morajo ukvarjati mlade generacije. Dijaki 3. letnikov v okviru predmeta Vzgoja za solidarnost spoznavajo prav solidarnost v vseh možnih oblikah. V tem mesecu so obiskali Center IRIS in se v vrtu čutil za nekaj minut postavili v kožo slepe osebe. Čudovito delavnico so zaključili z mislijo; pomembno je biti viden tako, da v svetu pustiš pečat.