Pregovorno Slovenci januar kot prvi mesec v novem koledarskem letu radi označimo za dolgočasnega, pasivnega in morbidnega. No, na ERUDIO zasebni gimnaziji je bil januar vse prej kot to. Vas zanima, kako smo se imeli in kaj pomembnega nas čaka v februarju?

OBISK PREVZGOJNEGA DOMA RADEČE

V januarju so dijaki, ki obiskujejo izbirni predmet vzgoja za solidarnost, pod mentorstvom prof. Ane Rotovnik Omerzu obiskali prevzgojni dom Radeče. Prestrašeno, zvedavo in z zanimanjem so spremljali predstavitev doma in si imeli priložnost ogledati vse prostore. Dijaki so bili profesorici hvaležni za edinstveno izkušnjo.

V domu izvajajo ukrep oddaje mladoletnika v prevzgojni dom, ki ga izreče sodišče mladoletnikom in mladoletnicam zaradi storjenih kaznivih dejanj, za območja vseh sodnih okrožij Republike Slovenije in je edini tak zavod v Sloveniji.

Kot zanimivost naj zapišemo, da v prevzgojni dom nismo smeli vstopiti s telefoni ali katerimi drugimi komunikacijskimi napravami, ostrimi predmeti ali nikotinskimi sredstvi. Pravosodni policist je profesorici dovolil, da slika le nekaj misli, zapisanih na mizi v eni izmed stanovanjskih skupnosti.

FEBRUAR BO V ZNAMENJU KULTURE, ŠPORTA IN … POČITNIC

V februarju načrtujemo kar nekaj zanimivih aktivnosti, ki bodo kulturno in športno obarvane. Kulturni dan, 8. februar, bomo obeležili z obiskom predstav v Cankarjevem domu in ogledom razstav. Ker je vreme poskrbelo za debelo snežno odejo, se zelo veselimo športnega dne, ki ga bomo izvedli na Voglu in v Bohinju. Dijaki bodo lahko zbirali med smučanjem, drsanjem in pohodom po idilični gorenjski pokrajini.

Če bi vprašali dijake, česa se v mesecu februarju najbolj veselijo, bi vrjetno mislili, da bodo odgovorili: počitnic! No, pri nas to ni tako. Zbrali smo nekaj izjav naših dijakov, ki so z vami delili tudi nekaj misli v novem letu.

Petra: »Najbolj se veselim vseh aktivnosti, ki nas čakajo v mesecu februarju – pravzaprav še ne bi imela počitnic. Toliko se dogaja, da bo prehitro konec šolskega leta.«

Špela: »ERUDIO dijakom sem se pridružila šele pred kratkim. In veste kaj? Nisem si mislila, da se lahko v šoli sploh počutiš tako sproščeno in sprejeto. Ja, ocenjevanja so in so pomembna, a še pomembnejša je skupnost, ki jo tu gradimo.«

Tia: »Sama ne maram zimskih mesecev, ker so zaspani, a letošnji januar je minil zelo hitro. Vsem, ki bodo to brali želim srečno, uspešno in srčno novo leto.«

INFORMATIVNI DNEVI

Kako gradimo ERUDIO skupnost in kako pomembno je, da ob šolanju ne pozabimo na mladost in zabavo? Pridružite se nam na informativnih dnevih.

Informativna dneva na ERUDIO zasebni gimnaziji bosta v:

👉 petek, 17. 2. 2023

👉 soboto, 18. 2. 2023

Prijave zbiramo preko obrazca TUKAJ.

v 2. nadstropju ERUDIO izobraževalnega centra.  V dobri uri boste spoznali vse prostore ERUDIO gimnazije, profesorje ter naše krasne dijake in pridobili veliko pomembnih informacij, ki vam bodo pomagale pri pomembni odločitvi; kam naprej