Sem Jaka Kaplja, rojen 13. 6. 1997. Živim v Radomljah, lepem kraju med Kamnikom in Domžalami. Obiskujem Erudio zasebno gimnazijo. Zelo rad se ukvarjam s športom, predvsem s tenisom, pa tudi z nogometom, rad smučam in plavam … Imam tri sestre in enega brata, z vsemi pa se odlično razumem. Poleg športa me zanimajo tudi geografija, zgodovina, teologija in imitiranje.

Kako dolgo se ukvarjaš s tenisom?

S tenisom sem se prvič srečal pri šestih letih na morju, ko sem ga igral za sprostitev, pri desetih letih pa sem se začel ukvarjati z njim malo bolj resno in tako je še danes. To pomeni, da imam treninge večkrat tedensko ali tudi večkrat dnevno. Kasneje so prišli zraven tudi kondicijski in psihološki treningi.

Kakšni so tvoji dosežki?

Moji dosežki pri dvanajstih ali štirinajstih letih še niso bili tako dobri, prišel sem v četrtfinale državnega prvenstva. Pri šestnajstih sem zaigral v polfinalu posamezno in v finalu dvojic, prav tako sem zaigral v finalu turnirja Tennis Europe. V kategoriji do 18 let sem postal državni prvak na zimskem državnem prvenstvu, prav tako tudi na poletnem, dvojic pa zaradi obveznosti do šole nisem igral. Skupaj s poljskim prijateljem Piotrom sva osvojila turnir ITF v Mostarju, prav tako sem igral v finalu turnirja ITF v Oslu in pa v polfinalu v Mostarju. Na evropskem prvenstvu sva se z zelo dobrim prijateljem Svenom s Ptuja prebila med 16 najboljših, kjer sva kasneje po skoraj dobljeni tekmi izgubila proti kasnejšima evropskima prvakoma. Kasneje sva skupaj s preostalo ekipo Term Ptuj osvojila ekipno državno prvenstvo. S trenerjem pa sva leto prej osvojila tudi državno prvenstvo med člani.

Kako ti šola pomaga pri tvoji športni karieri?

Rad bi se zahvalil Erudio zasebni gimnaziji, saj se mi zelo prilagaja in mi omogoča, da normalno treniram in tekmujem. Vsi so namreč neizmerno prijazni, tako ravnateljica in razredničarka kot tudi ostali profesorji. Res sem navdušen, saj se mi prilagajajo glede preverjanj in ocenjevanj znanja, pomagajo mi glede »zamujene« učne snovi in svetujejo pri razporejanju obveznosti. Res bi vsem priporočal Erudio zasebno gimnazijo. Sicer sem se nanjo vpisal šele v 4. letniku, a sem ugotovil, da je dejansko najboljša.