V četrtek, 7. 9. 2023, smo imeli športni dan v Pustolovskem parku Postojna. Šli smo v dveh skupinah, in sicer 1. in 2. letniki zjutraj, kasneje pa še 3. in 4. letniki.

Že na poti je sijalo sonce, ki je obetalo res lep dan, tako da smo se že vsi veselili in bili v pričakovanju nove dogodivščine. Ker je seveda varnost na prvem mestu, smo vsi najprej dobili plezalno opremo, potem pa smo se udeležili inštrukcij na učnem poligonu, kjer so nas izurjeni inštruktorji seznanili s pravili plezanja, morebitnimi posebnostmi na posamezni progi in s pravili obnašanja v parku. Po inštrukcijah smo se med krošnjami dreves podali na različne proge.

Park ponuja 5 avanturističnih poti različnih težavnostnih stopenj z 78 različnimi plezalnimi elementi, ki ponujajo zanimivo in vznemirljivo pustolovščino. Na nekaterih delih sta bili potrebni spretnost in moč. Dijakom je šlo zelo dobro in odlično so se odrezali. Nekateri so imeli izzive zaradi višine, ampak so jih uspešno premagali in se ob tem super počutili.

Po končanem plezanju smo imeli še nekaj prostega časa, ki smo ga izkoristili za prijeten klepet ob kavici in sladoledu. Vreme nam je bilo res naklonjeno in polni lepih vtisov smo se vrnili domov.

Na športnem dnevu so se dijaki ERUDIO zasebne gimnazije povezali, prvi letniki pa se med seboj še boljše spoznali.

Imeli smo se super, tako da se že veselim novih izzivov in dogodivščin.

Kristina Lesar, prof. šp. vzgoje