Ste športnik in razmišljate o višješolskem študiju? Potem vam bo v pomoč ali pa v navdih zapis našega študenta Roka Tršana, člana slovenske biatlonske reprezentance, ki se odpravlja na zimske Olimpijske igre v Peking: 

»Sem Rok Tršan, član Slovenske biatlonske reprezentance, poleg pa tudi študent na višji šoli ERUDIO, smer Gostinstvo in turizem.

Za ERUDIO sem se odločil, ker imam dobre izkušnje že iz preteklosti, saj sem obiskoval ERUDIO gimnazijo, omogočajo pa mi tudi ONLINE študij, kar je zame ob odsotnosti zaradi ukvarjanja s profesionalnim športom bistvenega pomena.

Združevanje športa in študija mi je v preteklosti predstavljajo kar nekaj težav. V zadnjih letih pa menim, da sem pri tem postal precej bolj uspešen. Razlog za to pa je sigurno boljša organiziranost kot v preteklosti in motivacija po čim boljšem učnem uspehu, saj mi uspešnost, kot verjetno vsakemu posamezniku, pomeni veliko. Motivacije mi nikoli ne zmanjka, seveda pa me vsak uspeh tako pri študiju kot športu dodatno motivira.

V prihodnosti me zanima delo v gostinstvu in turizmu, kot tudi delo trenerja, zato je širok spekter različnih praktičnih znanj, ki jih dobim pri študiju na ERUDIO višji strokovni šoli, zame zelo pomemben.«