Dijaki in profesorji na ERUDIO zasebni gimnaziji se močno zavedamo, da veseli, praznični in pričakovanja poln mesec december zaradi stisk ni za vse tako čaroben in vesel. Lani smo dokazali, da smo izjemno dobrodelni, zato smo se tudi letos vključili v 3 vseslovenske dobrodelne akcije. 🥰

1. ZA OTROŠKI NASMEH

Dobrodelna akcija Za otroški nasmeh je namenjena otrokom iz socialno ogroženih družin. Tudi naše dijaki želimo vzgojiti v sočutju, solidarnosti in občutkom za pomoč, ko je nekdo v stisku. Slovenci smo v zadnjih letih razvili pravo kulturo donatorstva, zato je pomembno, da to kulturo krepimo že pri mladih.

2. ZA KRALJE ULICE

Želimo si, da bi bilo letošnjo zimo vsem toplo – tudi tistim, ki prazničnih dni ne bodo preživeli v toplem domu in varnem zavetju. Za vse brezdomne smo zbirali topla oblačila in zimske potrebščine, da se bodo lahko vsaj nekoliko ogreli. Naši dijaki so se v to akcijo še posebej vključili, saj smo v mesecu juniju obiskali Kralje ulice in videli Ljubljano z vidika brezdomnih.

3. MALA POZORNOST ZA VELIKO VESELJE

Medgeneracijska solidarnost je pomemben element v vzgoji mladostnikov, sploh ker je v slovenski družbi zaznati trend staranja prebivalstva, ki ima posledice tudi za mlade. Prav starostnikom smo tako kot lani želeli polepšati praznične dni in jim dati vedeti, da mislimo nanje. Izdelali smo več kot 450 voščilnic za 450 starostnikov po domovih za starejše po vsej Sloveniji.

Vas zanima izkupiček? Več kot 450 voščilnic, veliko kap, šalov, nogavic in toplih oblačil, zvrhan kup sladkarij in suhega sadja ter kar nekaj evrov za tiste, ki to res potrebujejo.

Zelo ponosni smo na naše dijake, njihove starše in profesorje – očitno smo letos dobrodelnost na ERUDIO le še povečali! Skupaj zmoremo veliko! 💪🥰